Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUGİAD Afrikalı iş kadınlarını ağırladı

Bursa iş dünyasının öncü kuruluşlarından Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) üyesi Kadın Girişimciler, Afrikalı iş kadınlarıyla bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2014 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2014 00:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BUGİAD Afrikalı iş kadınlarını ağırladı
 TUSKON tarafından düzenlenen Türkiye-Afrika Kadın Girişimciler Ticaret Köprüsü organizasyonuna 39 Afrika ülkesinden 350, Türkiye’den de 450 iş kadını katıldı ve organizasyonda 4 bin 500 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

WOW Convention Center'de düzenlenen organizasyonun açılışında konuşan TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz, “Bugün 350 saygın Afrikalı kadın girişimciyle beraberiz. Türkiye’den de 450 kadın girişimci yer alıyor. Kadın girişimciler gelişmekte olan dünya için çok önemli rol oynuyor” dedi.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral de Türkiye-Afrika Kadın Girişimciler Ticaret Köprüsü’nün, bugüne kadarki en dinamik ve en heyecan verici etkinlik olduğunu söyledi.

Meral, Afrika'nın ülkemiz için son derece önemli bir alan olduğunu söyeleyerek "Türkiye ile Afrika arasında 20 milyar dolarlık ticaret hacmi var. Yüzlerce TUSKON iş insanı 2005’ten bu yana Afrika’ya yatırım yaptı. Tüm dünya Afrika ile ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor. 1 milyarın üstünde nüfusa sahip olan bir bölge. Dünyanın tarım yapılabilir topraklarının 4’te 1’ini oluşturuyor" dedi.

Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Erasmus Mwencha ise Türkiye ile Afrika arasındaki ticari ilişkilere dikkat çekti. Mwencha, şöyle konuştu: “Afrika’da kadınlar 1.1 milyarlık nüfusun yüzde 52’sini, toplam iş gücünün ise yüzde 70’ini oluşturuyorlar. Kıtadaki mal varlığının ise sadece yüzde 4’ü kadınlar üzerinde. Ancak artık bu durum değişiyor" şeklinde konuştu.

Afrika Birliği’nde kadınlar yönetim pozisyonlarının yüzde 50’sini oluşturuyor diyen Mwencha sözlerini şöyle sürdürdü: "Afrika’da yatırım için tarım çok önemli. Tekstil, çay, kahve üretiminde de gelişim kaydediyoruz. Bir diğer yatırım fırsatı da turizm. Afrika’nın suyla ilgili halen keşfedilmemiş kaynakları var. Maden sektörü gelişiyor, altyapı yatırımları kritik öneme sahip. Kıtanın yıllık olarak altyapı için 93 milyar dolara ihtiyacı var. Orta sınıf gelişiyor. Tüketici ürünleri burada önem kazanıyor. Artık iş anlaşmaları yapma zamanı.”

TUSKON’la Afrika Birliği arasında 'İş ve Yatırım Konseyi’ anlaşması imzalanırken, ikili görüşmelerde Afrikalı yatırımcılar, Türk iş kadınları ile oldukça verimli iş görüşmeleri yaptı.

BUGİAD Kadın Komisyonu'ndan 27 iş kadınının katıldığı iş görüşmelerinde, yeni iş fırsatları oluşturuldu.

Görüşmelerden iyi sonuçlar aldıklarını söyleyen Demiral Etiket’in Sahibi Emine Demiral, "Burada olmamız bile ufkumuzu açmak ve ilerideki iş planlarımız için faydalı oldu. Daha geniş bir pencereden iş dünyasına bakabilme fırsatı bulduk. Buraya gelen hiçbir şekilde kaybetmez" dedi.

Amaç, illa ki iş birliği yapmak değil diyen Bi Mola Kafe Sahibi Burcu Takçı ise, "Bu organizasyon benim için son derece önemliydi. Afrikalı iş kadınları ile samimi bir ortamda görüşmeler gerçekleştirdik. Çünkü dost olabilmekte önemli. Bunu hayata geçirdiğimize inanıyorum. Bunun yanı sıra görüşmeler sayesinde sektörümüzde son dönemde yaşanan gelişmeler ve ekonomik durumları da masaya yatırma fırsatı bulduk" dedi.

Ikili iş görüşmelerinden bekledikleri verimi aldıklarının belirten BUGİAD Kadın Komisyonu üyeleri, he fırsatta bu tür organizasyonlara katılacaklarını söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.