Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu köpekler kurtarılmayı bekliyor

Bursa’da, sahipleri tarafından 4 gündür aç ve susuz şekilde bırakıldığı iddia edilen 2 köpek mahalle halkının yüreğini parçalıyor. Vicdanen rahatsızlık duyduklarını ifade eden mahalle sakinleri, köpeklerin sahibinin 3-4 günde bir eve geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu köpekler kurtarılmayı bekliyor

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Hamzabey Mahallesi Ülker Sokak’ta bir evin çatısındaki köpekler vatandaşları canından bezdirdi. Yaklaşık 8 ay önce annesi ile birlikte mahalleye taşınan E.K., 2 ay oturduktan sonra evden ayrıldılar. Köpek beslemeyi sevdiği öğrenilen E.K., evden ayrılmalarına rağmen çatıda köpek beslemeyi sürdürdü. Köpekleri 3-4 günde bir beslediği iddia edilen E.K., mahalle halkının tepkisini çekti. 2 köpeğin evin çatısında zincirle bağlı olduğu ve devamlı havladığı görüldü. Yaklaşık 4 gündür köpeklerin güneşin altında aç ve susuz kaldığını belirten mahalle sakinleri, durumdan şikayetçi olduklarını söyledi.

Öte yandan polis ve zabıta ekiplerine haber verdiklerini açıklayan mahalle sakinleri buna rağmen kimsenin ilgilenmediğini vurguladı. Köpeklerin 4 gündür aç ve susuz olduğunu belirten bir kişi, “Daha öncelerde böyle oldu. Sahibi ara sıra geliyor. Ara sıra gelmekle hayvan bakılmaz. Bazen güneş altında duruyor. Tabi bizde rahatsız oluyoruz onu hiç sorma. Ama böyle de vicdanen rahatsızım. Ben o yüzden burada oturamıyorum” dedi.

Bir başka vatandaş ise, “Gece gündüz susmuyorlar. Bizi rahatsız ediyor. Ev sahibi en başta oturuyor. Kadın hem yaşlı, hem de eşi felçli. Kadın çıkın diyor, ama çıkmıyorlar. Kadını oyalıyorlar. 3-4 günde bir gelip yemek veriyor. Bugün yine 4 gün oldu. Oturanı tanımıyoruz. Evi de boşaltıp gittiler. İki ay oturdular sonra gittiler” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.