Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’dan anaokulu öğretmenlerine kodlama eğitimi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, BTSO Akademi projesi kapsamında anaokulu öğretmenlerine kodlama eğitimi verdi.Beşevler Anaokulu’nda düzenlenen eğitimlere 20’den fazla anaokulu öğretmeni katıldı. Bir hafta boyunca devam eden eğitimde programlama...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO’dan anaokulu öğretmenlerine kodlama eğitimi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, BTSO Akademi projesi kapsamında anaokulu öğretmenlerine kodlama eğitimi verdi.

Beşevler Anaokulu’nda düzenlenen eğitimlere 20’den fazla anaokulu öğretmeni katıldı. Bir hafta boyunca devam eden eğitimde programlama ve algoritma mantığı, Scratch programının kullanımı, uygulama ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitim Zehranur Akkaya tarafından verildi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, teknolojideki gelişmelerle birlikte eğitimdeki yaklaşımların da değiştiğini belirterek, yeni nesil için kodlama becerisinin artık zaruri hale geldiğini söyledi. Onur, “Endüstri 4.0, suni zeka, karanlık fabrikalar ve insansız üretim kavramları ile gelecekte endüstri bambaşka bir hal alacak. Teknoloji tasarlayacak, geliştirecek ve üretecek vasıflı insan kaynağını yetiştirmemiz gerekiyor. Kodlama eğitimi bu noktada oldukça önemli. Çocuklarımıza küçük yaşlarda bu eğitimi vermek onların algoritma kurma, analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştiriyor” ifadelerini kullandı.

Yalnızca çocukların değil öğretmenlerin de kodlama konusunda bilgilenmeleri gerektiğine vurgu yapan Aytuğ Onur, BTSO Akademi projesi çerçevesinde anaokulu öğretmenlerine yönelik bir kodlama eğitimi programı düzenlediklerini söyledi.

Zuhal Soyaslan ise, teknolojinin geleceği şekillendirdiğini ve yazılımın da teknolojilerin lokomotifi olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen eğitimle anaokulu öğretmenlerine algoritma mantığını ve bu mantığı çocuklara nasıl aktaracaklarını öğrettiklerini belirten Soyaslan, “İyi bir nesil yetiştirmek istiyorsak, bu nesli yetiştirecek olan eğitmenlerimizi de daha vasıflı hale getirmemiz gerekiyor. BTSO’nun yapmış olduğu çalışma bu açıdan çok anlamlı” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.