Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTM’de gece uçuşu

Eğitim teknolojileri ve sergiler ile dikkati çeken Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, bilimsel geceleme faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.“Havacılık” konusunda 10-14 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik gerçekleştirilen “BTM’de Bir...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2017 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2017 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTM’de gece uçuşu

Eğitim teknolojileri ve sergiler ile dikkati çeken Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, bilimsel geceleme faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

“Havacılık” konusunda 10-14 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik gerçekleştirilen “BTM’de Bir Gece”ye Türkiye’nin dört bir yanından iştirakler oldu. 110 öğrenci ile gerçekleşen etkinliğe Denizli’de eğitim gören Özel Ferhatlar Koleji’nden 76 öğrenci de katıldı. 12 gözlemci öğretmenle birlikte Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde bir gece konaklayan Denizlili öğrenciler, unutulmaz bir gece yaşarken, bilime meraklı öğrenciler geceyi bilim merkezi içinde kurdukları çadırlarda geçirdi. CB Sportif Sivil Havacılık Kulübü’nden uzmanlar serbest ve yamaç paraşütünü anlatırken, sivil havacılık pilotları Cem Özdemir ve İbrahim Dinçer ise havadaki tecrübelerini paylaştı.

Gecede planetaryumda kendileri için özel gösterime giren bilimsel filmi, 45 derece geriye doğru yatar koltuklarında 10 metre çapındaki yarım küre şeklinde dev ekranda izlemenin keyfini yaşayan bilim meraklısı öğrenciler, gecenin ilerleyen saatlerinde de 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikasının yer aldığı devr-i dinozor sergisini gezdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.