Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey’in çöplüğü, Bu kez güldürmedi!

Nilüfer’deki sorunlar aktarmakla bitmiyor. WhatsApp şikayet hattımıza gelen fotoğraflara göre Nilüfer’i çöp ve molozlardan oluşan tepeler sardı. ‘Gülümseyin Nilüfer’desiniz diyen Başkan Bozbey bu kez güldürmedi!

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2019 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey’in çöplüğü, Bu kez güldürmedi!

MURAT DORUK

Yıllardır Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in kullandığı sloganıdır ‘Gülümseyin Nilüfer’desiniz’. İlçenin her tarafı Mustafa Bozbey’in gülümseyen resmi yanında bu sloganın olduğu afişlerle dolu.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Bozbey bu sloganı seçimi kazandığı takdirde tüm Bursa için yenileyeceğini dile getirse de Nilüfer halkı gerçeğin öyle olmadığını söylüyor. WhatsApp şikayet hattımıza okuyucularımızdan gelen fotoğraflara göre Nilüfer’in dört bir yanı çöp olduğu için Nilüfer halkı gülümsemekte zorluk çekiyor. Şikayet hattımıza Ataevler ve Fethiye bölgelerinden gelen iki fotoğrafta bu durumu çok iyi açıklıyor. Ataevler Ata Bulvarı bölgesinden gelen fotoğrafta boş arazide temizlenmeyen çöplerden adeta tepe oluşmuş. Fethiye’den gelen fotoğrafta ise yine boş arazide moloz yığınlarından oluşan tepe dikkat çekiyor.

İHALE BEDELİ YAZMAYAN İNŞAAT

Nilüfer’de tek sorun bu değil. Yine Fethiye’den gelen bir fotoğrafta kaldırımlar rezalet bir durumda. Nilüfer’in bu halini gören halk da fotoğrafını çekip şikayet hattımıza göndermeyi ihmal etmemiş. Şikayetler çöp ve kaldırımlarla bitmiyor. Bu kez de Fethiye’de Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan Fethiye Kapalı Pazar Alanı ve Spor Kompleksi’nin inşaat bilgilerinin yazılı olduğu tabelada bir husus dikkat çekiyor. Tüm bilgilerin yazılı olduğu tabelada projenin ihale bedeli yazmıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in belediye ihalelerinde usulsüzlük yaptığı iddiaları yerel değil ulusal gündemde bile yer alırken bu tabelada önemli bir bilgi olan ihale bedelinin yazmaması halkın aklına “acaba bu ihale de mi birine peşkeş çekildi” sorusunu getiriyor.

ŞİŞLİ’DE DE ÇÖP SORUNU

Çöp sorunu sadece Nilüfer’de değil CHP’li belediyelerin neredeyse tamamında var. İstanbul’da da Şişli halkı aynı sıkıntıyla baş başa. İstanbul'un göbeği Şişli'nin sokaklarında şu sıralar çöp skandalı yaşanıyor. CHP'li Şişli Belediyesi'nde işçiler 19 aydır maaşlarını geç aldıkları gerekçesiyle iş bıraktı. Son 2 aydır da maaşlarını hiç alamadıklarını iddia eden işçiler belediye yönetimine ateş püskürdü. Şişli'deki çöp yığınları 1989-1994 arası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yapan Nurettin Sözen dönemini hatırlatıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.