Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey’den Canlı Yayında İtiraf Geldi! ‘Nilvak Aile Vakfımız’

Bursa Haber Gazetesi olarak daha önce gündeme getirdiğimiz ‘NİLVAK Değil Bozbey Vakfı’ haberimizi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldığı canlı yayında destekleyerek “NİLVAK aile vakfımız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey’den Canlı Yayında İtiraf Geldi! ‘Nilvak Aile Vakfımız’

Murat DORUK

Kamu yararına çalışması gereken ve kuruluş amacı Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, öncelikle Nilüfer ilçe halkına yönelik olmak üzere her türlü sosyal, kültürel, eğitsel, sportif ve sanatsal konularda etkinliklerde bulunmak ve ihtiyaç sahibi olan insanlara maddi ve manevi yardım etmek olan Nilüfer Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Vakfı’nı(NİLVAK) Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in nasıl aile şirketi, vakfı gibi kendi menfaatleri uğruna kullandığını daha önce yazmıştık. Mustafa Bozbey’in kardeşi ve Bozbey İnşaat Yönetim Kurulu üyesi olan Ertan Bozbey’in de iddialara göre NİLVAK’a ait Porsche marka lüks aracı şahsı için kullandığını, bu aracın daha önce de Mustafa Bozbey tarafından kullanıldığını gündeme getirmiştik.

KÜÇÜKKAYA BİLE ŞAŞIRDI

Geçtiğimiz günlerde İsmail Küçükkaya’nın ‘Çalar Saat’ programına katılan Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, bizim yaptığımız haberi bizzat kendisi canlı yayında destekledi. Küçükkaya’nın “Eşiniz çalışıyor mu?” sorusuna Bozbey, “Kendi aile vakfımız olan NİLVAK’ın başında. Ayrıca yönetim kurulu üyesi” diye cevap veriyor. Bozbey’in cevabı karşısında şaşkına dönen İsmail Küçükkaya ise “Yani eşinizin kendi aile vakfı var öyle mi?” diye soruyor. Bozbey ise bu soru karşısında yaptığı itirafın yani NİLVAK’ı kendi aile vakfı gibi şahsi işlerinde kullandığını dile getirdiğinin farkına varınca da lafı gevelemeye başlıyor ve soruyu geçiştiriyor. Bozbey yaptığı bu gafla NİLVAK konusunda yaptığı usulsüzlüğü bizzat kendi ağzıyla canlı yayında itiraf etmiş oldu.

YÖNETİM AİLEDEN

NİLVAK belediyenin bir vakfı olmasına rağmen Yönetim Kurulu Mustafa Bozbey, Seden Bozbey, Hüseyin Bozbey, Ramiz Bozbey ve Serhat Bozbey isimlerinden oluşuyor. Vakıf, Küçük Sanayi Açık Oto Pazarı’nın işletmesini yaparken, bünyesinde NİLVAK Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Nilvak Kreş ve Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, Altınşehir SİDE Bozbey Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile yaz spor okullarını da bulunduruyor. Mustafa Bozbey Büyükşehir’de, Turgay Erdem de Nilüfer’de seçimi kaybetse bile Bozbey NİLVAK üzerinden vakfın tüm gelirlerini şahsına kullanmaya devam edebilecek.

KIZINA DA NİLVAK’TAN SİGORTA

Daha önce çıkan başka bir iddiaya göre ise 6 Aralık 2012 tarihinde Bozbey’in kızı Side Bozbey, aylık brüt 2 bin 797 lira 56 kuruş maaşla, NİLVAK’ta çalışmaya başladı. Bu bilgilere SGK kayıtlarında 1.072.476 sicil numarası ile işlem gören Bursa Nilüfer Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Vakfı’nın ücret bordolarında rastlandı. Hem belediye başkanı hem de NİLVAK’ın başkanı olan Mustafa Bozbey’in kızının NİLVAK’ta işe giriş tarihi 6 Aralık 2012. Bir kamu görevlisi veya belediye başkanı kendi kızını, kendi kurduğu ve halka yardım amacıyla kurulan bir vakıfta çalışmış gibi gösterip, maaş ödemesi halk tarafından bilinmeli. Çünkü iddialara göre, başkanın kızı sürekli mesaiye gitmiyordu. Hatta hiç mesaiye gitmediği de söyleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.