Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey HDP kol kola

Yerel seçimler yaklaşırken Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in daha önce de işbirliği konuşulan HDP’den seçim sürecinde de destek alacağı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2019 00:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2019 01:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey HDP kol kola

MURAT DORUK

Yerel seçimlerde CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, seçim sürecinde terör örgütü PKK’nın siyasi destekçisi HDP’den destek alacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Daha önce de HDP’lilerle yakın ilişkide olan Bozbey’in Belediye’nin bazı işletmelerini ihalesiz bu kişilere verdiği gündeme gelmişti.
İHALESİZ VERİLDİ
Nilüfer Belediyesi, tarihi Misi Köyü’nde bulunan bir tarihi konağı kamulaştırılarak restore etti. Ardından iddialara göre bu tarihi konak CHP’li Başkan Bozbey’in talimatıyla HDP İl Başkanı Yüksel Akgün’ün kardeşi Müberra Akgün’e ihalesiz verildi.


‘HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ’
Belediyenin sosyal medyada yaptığı açıklamanın altında vatandaşlar "Evlerimizi bizi korkutarak elimizden aldınız. Hakkımızı helal etmiyoruz" yazdı. Vatandaşlar, "'Evlerinizi kamulaştıracağız. Bize vermezseniz Vakıflar Kurulu zorla alacak' dediniz. Madem köylüyü düşünüyordunuz, 'Restore edelim size geri verelim, siz bize ödeyin' deseydiniz" diyerek isyan etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.