Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey FETÖ’nün Korumasında

CHP’nin Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterdiği Mustafa Bozbey’in karanlık siciline FETÖ de eklendi. FETÖ’nün para kasalarından bir işadamı ile yakın ilişkisi bulunduğu iddia edilen Bozbey, FETÖ imamıyla umreye dahi gitmiş.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2019 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey FETÖ’nün Korumasında

Murat DORUK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in FETÖ ile bağlantıları olduğu iddiaları gün yüzüne çıkıyor. FETÖ’nün Bursa yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame de Bozbey ile FETÖ arasındaki bağlantılar detaylıca ele alındı. İddianameye göre Pensilvanya’dan Bursa eski Valisi Şehabettin Harput’a Bozbey’in kollanması yönünde talimat verildi. Terörist başının verdiği talimatta, “CHP’li olsa da bu çocuk bizim, gereken destek verilsin” dedi. Talimatın ardından da iddianame de yer alan itiraflara göre Harput dahil terör örgütünün olduğu gibi Bursa üssünü Nilüfer’e taşıdı.

HARPUT’A KOLLAMA GÖREVİ

İddianamede yer verilen bir ihbar mektubunda FETÖ’nün Bozbey ile ne kadar yakın ilişki de olduğu şu şekilde ifade ediliyor: “Cemaatin Bursa’da yapısı değişiyor, Nilüfer’e kayıyor. Çünkü bu bölgede Belediye Başkanı her türlü imar, proje kolaylıkları sağlıyor. Bozbey’i kollama görevini yerine getiren Şehabettin Harput, örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ İMAMIYLA YAKIN İLİŞKİ

Bozbey’in FETÖ ile ilişkisinin tahmin edilenden daha da derin olduğu iddia ediliyor. İddialara göre, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, FETÖ’nün Nilüfer İmamı olduğu iddia edilen E.S. ile birlikte Umre ziyareti yaptı. İddianın sahibi ise FETÖ soruşturması kapsamında itirafçı olan “Işık” kod adlı FETÖ’cü terörist. Ayrıca, Mustafa Bozbey’in FETÖ’nün para kasalarından Eyüp Karakuş ile yakın ilişkisi var. İddialara göre Bozbey’in 2014’teki seçim kampanyasını FETÖ imamlarından Eyüp Karakuş finanse etti. Öte yandan Bozbey’e göre Eyüp Karakuş’un kardeşi Hulusi Karakuş’da hayırsever iş adamı.

EŞİNE KADRO

Kılıçdaroğlu’nun liyakat söylemi Bozbey’in Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmasıyla çürüdü. Buna göre Bozbey eşi Seden Bozbey’i Başkan Koordinatörü görevine getirdi. Bununla beraber Nilüfer Belediyesi’nde aile torpili haberlerini daha önce de Bursa Haber ailesi olarak gündeme getirmiştik. NİLVAK yönetimini tamamen Bozbey ailesinden oluşturan Bozbey, vakfı da akraba topluluğuna çevirmiş durumda.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.