Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey: “Demokrasi kültürü gelişmezse bizi bölerler”

Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, demokrasi vurgusu yaptı.Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, düzenli aralıklarla gerçekleştirilen muhtarlar buluşmasını bu defa 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 22:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey: “Demokrasi kültürü gelişmezse bizi bölerler”

Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, demokrasi vurgusu yaptı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, düzenli aralıklarla gerçekleştirilen muhtarlar buluşmasını bu defa 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde gerçekleştirdi. Holiday İnn Otel’de düzenlenen buluşmaya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Nilüfer Belediye Meclisi üyeleri, başkan yardımcıları da katıldı. Hayatını kaybeden muhtarların da anıldığı buluşmada 5 dönemdir üst üste muhtarlık görevini yürüten İhsaniye, Yaylacık, Kadriye ve Üçpınar mahallelerinin muhtarlarına yaptıkları hizmetlerden dolayı Başkan Bozbey plaket verdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaptığı konuşmada, mahalle komiteleri projesine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Mahalle komitelerinin kurulmasındaki amacın demokrasi kültürünü oluşturmak olduğunu vurgulayan Bozbey, “Bu ülkenin barış içinde yaşamasının tek koşulu demokrasi kültürünün oluşması. Eğer biz bu kültürü oluşturamazsak barış içinde yaşamamızın olanağı yoktur. O zaman bizi parçalar, bölerler ve çiğ çiğ bitirip yerler. Onun için öncelikle birbirimize saygılı olmamız gerekir. ‘Neye inanıyormuş, hangi siyasi görüşteymiş, hangi renkteymiş, hangi düşüncedeymiş?’ bunlar önemli değil. Önemli olan ortak bir paydada doğruyu bulmaktır” diye konuştu.

Demokrasi kültürünün oluşturulması açısından mahalle komitelerini önemsediklerini vurgulayan Bozbey, “Bu yapıya destek verelim. Demokrasi kültürünü bu kente iyice yerleştirelim” ifadelerini kullandı.

Mahalle komiteleri projesinin başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere çok sayıda kurum tarafından takip edildiğini belirten Bozbey, “Bazı belediyeler bu projeyi değişik isimler altında uygulamaya koydular. Bazı devlet kurumları içerisinde bu proje üst düzeyde tartışılıyor. Zaten İçişleri Bakanlığı bu projeyi takip ediyordu. Bu projenin başka kurumlarca da tartışılması bizi gerçekten gelecek açısından son derece umutlandırdı. Daha güzel şeyler olacak düşüncesindeyiz. Bu demek ki biz doğru bir şey yapıyor ve uyguluyoruz anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Nilüfer’in mahallelerinde yapılan çalışmalara da işaret eden Bozbey, 2001 yılından itibaren her ay her mahallelerden su numunesi aldıklarını söyledi. Başkan Bozbey, “Bunu her zaman ‘önce insan’ dediğimiz için yapıyoruz. Aslında bu bizim görevimiz değil, ama insanı önemsiyoruz. En son alüminyum değerlerinin çok yüksek olduğu, sınıra dayandığı için açıklama gereği duyduk. Ancak farklı algılandı. 30-40 civarında olması gereken değerin birden bire 150, hatta 180’lere çıkması önemli. Üstelik kaynağında sıfır olan değerin çıkış noktasında 180’lere çıkması hayli ilginçti. Onun için böyle bir açıklama yapıldı. Yanlış anlaşıldı, ama gerçekti” dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Mahalle Komiteleri Koordinatörü Şazi Çavuşoğlu da 2014 yılında yapılan seçimlerle hayata geçirilen mahalle komiteleri hakkında bilgi verdi. Yaklaşan mahalle komiteleri seçimleri ile ilgili muhtarlardan destek isteyen Çavuşoğlu, “Mahalle komiteleri seçimleri muazzam bir iş yükü isteyen bir çalışma. Bu nedenle bu yıl 18-19 Kasım ve 25-26 Kasım 2017 tarihlerinde olmak üzere toplam 4 günde yapacağız. Muhtarlarımızın da desteğini bekliyoruz” dedi.

Muhtarlar adına konuşan Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı olan Beşevler Muhtarı Erol Yılmazer, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e muhtarlara verdiği destekten dolayı teşekkür ederek özel hazırlanmış bir tablo hediye etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.