Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey, Badırga için çağrıda bulundu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Badırga Deri Sanayi Bölgesi’nde yaşanan çevre kirliliği için yetkililere çağrıda bulundu.Bozbey “Başkan Burada” projesi kapsamında makamını bu hafta Badırga Mahallesi’ne taşıdı. Bütün...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey, Badırga için çağrıda bulundu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Badırga Deri Sanayi Bölgesi’nde yaşanan çevre kirliliği için yetkililere çağrıda bulundu.

Bozbey “Başkan Burada” projesi kapsamında makamını bu hafta Badırga Mahallesi’ne taşıdı. Bütün günü Badırga’da geçiren Başkan Mustafa Bozbey, mahalleyi gezerek meseleleri yerinde gördü ve vatandaşlarla sohbet etti. Mahallenin ihtiyaçları ve yapılan yatırımlarla ilgili Muhtar Cevabi Yıldız ile görüşen Bozbey, kendisiyle görüşmek isteyen vatandaşlarla da karavanında bir araya geldi.

Son yıllarda Badırga Mahallesi’ne ilginin arttığına dikkat çeken Mustafa Bozbey, bölgede sanayi alanlarının birden bire ortaya çıkması ve otoyolun da bölgeden geçmesinin mahalledeki bazı sıkıntıları ön plana çıkardığını söyleyerek, “Badırga’da bazı çevre sorunları yaşanmakta. Deri Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikanın özellikle geceleri salmış olduğu kokudan hem Badırga, hem Çatalağıl, hem de Karacabey’deki İkizce Mahallesi sakinleri son derece olumsuz etkileniyor. Bu fabrika bir an önce ilgililer tarafından denetlenmeli ve gerekirse kapatılmalıdır. İlgililerin bir an önce harekete geçmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Badırga halkının Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yaptığı planlardan da şikayetçi olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000’lik ve aslında Nilüfer Belediyesi tarafından yapılması gereken 1/1000’lik planın da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından acele bir şekilde yapılıyor olması ve burada yoğunlukların 1/5000’likte olmasına rağmen farklı bir biçimde değerlendirilmesi yine Badırga halkı tarafından son derece tepkiyle karşılanmıştır. Burada mağduriyetler oluştu. Bu mağduriyetlere Nilüfer Belediyesi olarak biz de itiraz ettik. Büyükşehir Belediyesi’nin bu mağduriyetleri bir an önce gidermesi gerekiyor. Ben Badırga halkı adına Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuya bir kez daha eğilmesini ve doğru bir yaklaşımla, eşit bir anlayışla bu sorunu ortadan kaldırmasını talep ediyorum” dedi.

Mustafa Bozbey, Badırga Kadın Derneği’ni ziyaret etti. Dernek üyeleri Başkan Bozbey ve beraberindekilere yöreye has lezzetlerden ikram etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.