Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boşnak gençler Büyükşehir'de

Birinci Balkan Gençlik Şöleni için Bursa’ya gelen Dünya Boşnaklar Kongresi üyesi 97 kişi, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2015 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Boşnak gençler Büyükşehir'de
 Birinci Balkan Gençlik Şöleni için Bursa’ya gelen Dünya Boşnaklar Kongresi üyesi 97 kişi, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Tarihi belediye binasındaki görüşmede, Boşnak gençleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Başkan Vekili Şükrü Köse ağırladı. Bursa Balkan Kadınları Derneği Başkanı Hayriye Kosova ile İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz’un da katıldığı ziyarette, Bursa ile Başkan ülkelerinin ilişkileri, Müslüman gençlerin durumu tartışıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Türkiye ve Bursa için Balkan ülkelerinin çok büyük önem arz ettiğini belirterek, buradaki gençlerin geleceklerinin daha parlak olması adına kendilerini iyi yetiştirmelerinin şart olduğunu dile getirdi. Öz değerleriyle uyumlu, özgüven sahibi gençlerle mevcut kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğini, yarınlara daha emin bakılacağını kaydeden Başkanvekili Köse, “Çok şanslı dönemdeyiz. Çünkü sizleri en az kendi yöneticileriniz kadar düşünen bir cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve büyükşehir belediye başkanımız var. Fırsatlar iyi değerlendirilmeli. Öz değerlerimize mutlaka sahip çıkmamız, donanımlı birer Müslüman genci olmalıyız. Kendimizi bulduğumuz takdirde, dışarıdan gördüğümüz zarar da o miktarda azalır” dedi.

Bursa Balkan Kadınları Derneği Başkanı Hayriye Kosova ise, 97 Boşnak gencinin 1. Balkan Gençlik Şöleni için Bursa’ya geldiğini hatırlattı. Gelen grubun içerisinde folklor ve tiyatro oyuncuları ile sanatçıların bulunduğunu, gelen grubun Balkan şöleni kapsamında yarın Tayyare Kültür Merkezi’nde gösteri düzenleyeceğini ifade eden Kosova, “Proje kapsamında Boşnak gençlerle beraber olmaktan, onları Bursa’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz da, Balkan şöleninin saat 14:00’da düzenleneceğini vurgulayarak, tüm Bursalıları etkinliğe davet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.