Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BMC: “Savunma sanayiinde yerli ve milli üretim şart”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi’nin toplantısına katılan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Türkiye’nin geleceği açısından savunma sanayiinde dışa bağımlılığın azaltılarak yerli ve milli üretimin payının artırılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BMC: “Savunma sanayiinde yerli ve milli üretim şart”

Toplantıda açılış konuşmasını yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünya ekonomisinin geleceğine yön verecek olan uzay, havacılık, savunma ve raylı sistemler gibi sektörlerde çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Hem üretim hem de teknoloji açısından Bursalı firmaları bu alanlarda söz sahibi yapmak istediklerini kaydeden Burkay, 50 milyon TL’lik yatırımla BUTEKOM’u (Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi) Bursa’ya kazandırdıklarını belirterek, “BUTEKOM, stratejik sektörler arasında yer alan otomotivden havacılığa, tekstilden rüzgar enerjisine kadar birçok alanda dönüşüme öncülük eden; üretim, test, sertifikasyon ve eğitim faaliyetleri ile entegre edilmiş bir merkez olarak ülkemizin ekonomik kalkınmasında öncü olacak. Bursa’da inovasyona dayalı üretimin önünü açacak olan BUTEKOM’la firmalarımız uluslararası alanda daha rekabetçi bir yapıya kavuşacaklar. UR-GE ve kümelenme çalışmalarıyla da Bursa sanayisini stratejik sektörlerde daha güçlü bir üretim merkezi haline yükselteceğiz” dedi.
Savunma sanayiinin Türkiye için önemine işaret eden Ethem Sancak ise, ülkenin geleceği açısından bu sektörde güçlü bir yapının oluşturulması gerektiğini ifade etti. Türkiye savunma sanayiinde dışa bağımlılığın azaltılarak yerli ve milli üretimin payının artırılması gerektiğini vurgulayan Sancak, “Ülkemiz son 10 yıllık süreçte bu yolda önemli ilerlemeler kaydetti. BMC olarak katıldığımız, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen ve dünyanın en büyük savunma sanayii fuarları arasında yer alan IDEX 2017’de Türkiye, Çin ile beraber fuarın en fazla ilgi gören ülkesi oldu. Bu gerçekten bizler için gurur verici bir durum. 50 ülkeden 1.000’in üzerinde katılımcıyı ağırlayan, kara ve deniz savunma sanayi endüstrisinin devlerini buluşturan organizasyonda BTSO öncülüğünde fuara katılan firmalarla da bir araya geldik. Bursalı firmaları orada görmekten ötürü ayrıca mutluluk duyduk.” ifadelerini kullandı.
Bursa’nın Türkiye sanayiinin kalbi olduğunu söyleyen Ethem Sancak, gelecek hedeflerine ulaşabilmeleri adına otomotiv ve savunma gibi sektörlerde Bursalı firmalarla iş birliği yapmak istediklerini belirtti. Bursa’da bu sektörlerde faaliyet gösteren çok önemli firmalar olduğunu ifade eden Sancak, Türkiye’nin daha güçlü bir ülke olabilmesi adına Bursalı sanayicilere büyük iş düştüğünü belirtti.
Konuşmaların ardından Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi Derneği Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu bir sunum gerçekleştirdi. BTSO çatısı altında faaliyet gösteren başta Uzay Havacılık Savunma olmak üzere kümelenmelerin faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler veren Dr. Hatipoğlu, Bursa’nın söz konusu sektörlerde büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Hatipoğlu ayrıca BTSO’nun GUHEM (Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi), BUTEKOM ve Kirazlıyayla Eğitim Merkezi gibi projeleriyle bu potansiyele önemli katkılar sağladığını vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.