Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyeler Bosna için harekete geçti

Marmara Belediyeler Birliği’ne (MBB) üye belediyelerin başkanları, İstanbul’da toplanarak, sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek’e yapılacak yardımları görüştü. MBB olarak Bosna’da 12 bölgede yardım kampanyası düzenleme kararı aldıklarını belirten MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Marmaralı belediyelerin bütün imkanlarını Bosnalılar için seferber edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediyeler Bosna için harekete geçti

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin çağrısı üzerine birliğin Eminönü’deki merkez binasında yapılan toplantıda, yardım yapılacak bölgeler ile yardımların aktarılmasında izlenecek stratejiler masaya yatırıldı. Toplantıya; MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, MBB Başkanvekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Kahraman, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Adi Adi Durmiç katıldı.

Bosna’da 1 milyon insanın yaşanan sel felaketiyle evsiz kaldığını ve halkın temiz su bulmakta zorlandığını ifade eden Başkan Altepe, yaşanan felaketten en az 4 milyon kişinin olumsuz etkilendiğini ifade etti. Türkiye’nin yüzde 60’ını Marmaralı belediyelerin oluşturduğunu, dost ve kardeş Bosna Hersek’e yardım konusunda kendilerine büyük grevler düştüğünü söyleyen Başkan Altepe, MBB olarak birliğe üye tüm belediyelerle koordinasyonu sağladıklarını ve Bosna’da selden zarar gören 12 bölgede her bölgeye 3’er Marmaralı belediye düşecek şekilde planlama yaptıklarını anlattı.

Bosna’da yaşanan felaketin ardından sel sularının çekildiğini ve ortaya çıkan evlerin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Başkan Altepe, bölgedeki vatandaşların öncelikli olarak ev eşyalarına, bozulmayan gıdalara, tıbbi ürünler, hijyen ve dezenfeksiyon malzemelerine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Şu anda başta Dışişleri Bakanlığı, İstanbul ve Bursa Büyükşehir belediyeleri olmak üzere Türkiye’den giden teknik ekiplerin bölgede sürekli ihtiyaç tespiti yaptığını vurgulayan Başkan Altepe, “Oradaki bütün ihtiyaç listesi anında MBB’ye ve ilgili birimlerimize iletiliyor. Yardım yaparken mutlaka bizimle irtibat halinde olunmalı” diye konuştu.

Marmara’dan Bosna’ya yardım yapacak belediyeler için MBB’nin kurum olarak devreye gireceğini ve yola çıkacak araçlar için taşıma beyannamesi alınması konusunda yardımcı olacağını kaydeden Başkan Altepe, beyanname işlemi tamamlandıktan sonra ilgili yardım aracının hiçbir zorluk yaşamadan Bosna’ya ulaşabildiğini ifade etti. Başkan Altepe, yola çıkan araçlar ve içerisinde bulunan malzemeler konusunda, Bosna’daki yetkililerin de eş zamanlı olarak bilgilendirildiğini anlattı.

Marmara Belediyeler Birliği, sel felaketi çerçevesinde ilk olarak Doboj, Olovo, Maglaj, Tuzla, Brçko, Oraşje, Prijedor, Sanski Most, Ozak, Zenica, Bosanski ve Şamac için kampanya düzenledi. Kampanyaya katılmak isteyen diğer belediyelerin de, MBB’den gerekli bilgi ve desteği alabileceği ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.