Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye, müteahhit ve NİLVAK üçgeninde paravan şirket oyunu

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakkındaki iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Belediye, müteahhit ve NİLVAK üçgenindeki yolsuzluk iddiaları dudak uçuklattı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2019 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye, müteahhit ve NİLVAK üçgeninde paravan şirket oyunu

Murat DORUK

Ulusal bir TV kanalının canlı yayınında belediye tarafından kurulan NİLVAK isimli vakfın aile vakfı olduğunu söyleyerek tepkilerin hedefi olan CHP’li Bozbey hakkında yeni iddialar gündeme geldi. Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey’in eski eşi ile NİLVAK’ın Müdürü Necati Eren üzerine bir şirket kuruldu. Başkan Bozbey’in gizli sahibi olduğu iddia edilen Verev isimli şirket belediyeden milyonlarca lirayı bulan ihaleler aldı.

Nilüfer’e bağlı Yüzüncüyıl Mahallesinde yapılması planlanan dükkan ve iş merkezi ihalesini yine Verev isimli şirket aldı. Yap işlet devret modeliyle inşaat yapıldı ve dükkanlar kiraya verildi. Ancak ihaleyi alan firma inşaatın yapım aşamasında bölgeye tek bir çivi bile çakmadı. Bina inşaatını belediyeden başka bir ihale alan farklı bir firmaya ücretsiz olarak komisyon denerek yaptırıldığı iddia edildi. Yani Bozbey’in gizli şirketi Verev isimli firma tek kuruş harcamadan yap işlet devret usulüyle yapılan binanın 25 yıllık sahibi oldu. Bursa’da Başkan Bozbey’in belediye kaynaklarını ve ihalelerini bu şirkete aktarmasının yankısı sürüyor.

ŞİKAYET HATTIMIZA İHBAR YAĞIYOR

Konuyla ilgili WhatsApp şikayet hattımıza gelen bir mektup ise bu iddiaları doğrular nitelikte. Mektupta yazanlar şöyle; Aslında gerçek sahibi Mustafa Bozbey ve eski eşi Selam Bozbey’dir. Yüzüncüyıl Mahallesinde Nilüfer Belediyesi’ne ait arsa 25 yıllık yap işlet devret modeli ile kiralanmış. Binayı da Belediye müteahhidi Serendi-Ram inşaata belediyede verilen ihalelere karşılık komisyon olarak yaptırılmış. Anahtar teslim bir binadır. Binanın alt dükkanları Migros gibi değişik firmalara kiraya verilmiştir. Kira gelirleri Selma Bozbey’e boşanma vaadi ile bırakılmıştır. Aslında Serendi-Ram inşaat Selma Bozbey’e yaklaşık 2,5 milyonluk fatura kesmiş, “ya öde ya da boşan” tehdidi yapılarak boşanma pazarlığı yapılan bir binadır. Necati Eren de Kafkas Tur ve NİLVAK Bozbey’in gizli ortağı ve para kasasıdır. Müteahhitler NİLVAK’a bağış yapmadan ya da komisyon vermeden Nilüfer Belediyesi’nde iş alamazlar ya da ödeme alamazlar. Burası aracı kurumdur. Burada da Necati Eren bu işleri götürür. Ayrıca Necati Eren personel ve araç kiralama işini Kafkas Tur’dan yine Bozbey’in gizli ortağı olarak çalışmaktadır. NİLVAK’a yapılan bin 200 öğrenci kapasiteli okul ve kreşler bu sistemle yapılmıştır. Belediyenin kullandığı kiralık makine ve araçlar bu firmadan yapılmaktadır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.