Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye kasasına sondaj!

Yaya kaldırımından belediye kasasındaki paraların nasıl kaldırıldığına dair iddialar, bekletilen dosyaların tekrar ele alınmasıyla ilginç detaylar, fotoğraflar ve belgelerle gün yüzüne çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2019 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye kasasına sondaj!

Murat DORUK

Nilüfer’in en gözde yerleşim alanları içindeki Yüzüncü Yıl, Özlüce ve Emir Koop bölgesindeki yaya kaldırımları için yapılan işlemler. Bu işlemlere Suat Mutafoğulları ve RAM inşaat ortak konsorsiyum olarak katılmışlar. İddialara göre, yapılan iş için belediye kasasından 302 bin 400 TL fazladan para ödemesi yapılmış. İddialara göre Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in eski eşi ile müteahhidin ortaklığı devam ettiği seneler. Bir başka dosya, bu kez hedefte CHP’nin seçimlerde yüzde 60 oranla oy topladığı Görükle var. 2009 yılında kamunun zararı 318 bin 499 lira 72 kuruş olarak hesaplanmış. Bu işi yapımını Akpınar inşaat üstlenmiş. Aynı firmanın Akçalar dosyası incelendiğinde ise parke taşların altına ihalede var olmasına rağmen taşların altına 10 santim demirli beton ve 8 santim kalınlığındaki kum serilmesi işlemi yapılmadan, ortalama 2 santim beton, 3 cm de kum serilip dosyanın kabul edildiği iddiaları yazılı.  Bu dosyanın içinde sadece belediyenin, kamunun zararı değil, ikili iş ilişki iddiaları, ortaklık iddiaları, yandaş ve kayırma iddiaları, aynı müteahhitlerin sürekli aynı belediye ile ihale alıp sözde hizmet ettikleri iddiaları ile belge ve dokümanlar mevcut.

HATALAR GÖRMEZDEN GELİNDİ!

Olay suçüstü denilecek kadar açık ve bariz. Yapılan iş belli, ödenen paralar belli. Yerinde gidilip kazılan, sondajlama yapılan ve ölçümlenen bölgeler belli. Belediye kasasından, hakkından fazla hak edişler düzenlenip, yapılmayan işlerin yapıldığı gibi gösterilip fazladan ödeme yapıldığı gibi iddialar da var. Dünkü haberimizde, bu dosyada ismi geçen müteahhitlerle ilgili isimleri paylaştık. Bu konu ile ilgili olarak 6 Nisan 2012 tarihinde Belediye Başkanı adına, daire müdürlerine bir iç emir atıldı. Bu emirde, belediye başkanının müteahhitlerle toplantı yapmak istediği ve hatalı imalatlarla, işçiliklerin rapor halinde daire müdürlüklerince düzenlenip başkana iletilmesi isteniyor. Bu gayet normal ve olması gerekli bir işlem. Ama işlem sonrasında, ihaleyi alan müteahhitlerle ilgili hazırlanan raporlara rağmen, ihale dosyalarında, hataların görmezden gelinmesine yönelik imzaların atılması iddiaları ise yenilir yutulur gibi değil.

İMZA TURGAY ERDEM’DEN

Mustafa Bozbey’in Nilüfer’e ne zaman Belediye başkanı olduğu, o tarihten sonra hangi müteahhitlere belediyeden iş verildiği, hangi müteahhitlerle başkan ve yakınlarının ortaklık kurdukları iddiaları kamuoyunun hep gündeminde. CHP’nin Nilüfer Belediye Başkan adayı Turgay Erdem imzalı 17 Aralık 2009 tarihli ve Suat Mutafoğulları Ltd. Şti.’ye gönderilen yazıda, 3 milyon 590 bin 444 lira 74 kuruş ihale bedeli olan Özlüce Emirkoop yol, altyapı ve yaya kaldırımı yapım ihalesinde kullanılan malzemelerin standart dışı olduğu belirtilmiş. İddiaya göre, bu uyarıya rağmen, ödemeler, aynen ihale dosyasındaki gibi yapılmış. Bir başka iddia ise Suat Mutafoğulları İnşaatın İhsaniye Agora Pazar alanı inşaatı ile ilgili olarak haklarında dava açılmasıyla beraber, mal varlıklarının bazılarını da RAM İnş. Ltd. Şti’nin üzerine geçirdiği iddiaları. İhalelerle ilgili bir başka iddia ise 2010 yılında Üçevler Mahallesi’ndeki işlerle ilgili olarak CENKÇİ İnş. Ltd. Şti’ye 115 bin 109 lira 20 kuruş fazladan para ödendiği iddiası. Bütün bu iş ve işlemlerden ise Belediye yönetiminin haberi olduğu iddialarına rağmen, aynı belediyenin kamuya zarar verdikleri iddia olunan müteahhitlere daha sonraki yıllarda da aynı tür ihaleleri vermesi, vermeye devam etmesi konusunda halkın kafasında çeşitli sorular var.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.