Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başsavcıdan veda müjdesi

Bursa’nın Gemlik ilçesinde yeni adliye sarayının ihalesi 29 Ağustosta yapılacak.Muş Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, ilçeye müjde verdi. Uzun zamandır planlanan yeni adliye binasının...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başsavcıdan veda müjdesi

Bursa’nın Gemlik ilçesinde yeni adliye sarayının ihalesi 29 Ağustosta yapılacak.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, ilçeye müjde verdi. Uzun zamandır planlanan yeni adliye binasının ihalesinin 29 Ağustos tarihinde yapılacağını bildiren Başsavcı Ömer Mete, "Gemlik’e hayırlı olsun" dedi.

Gemlik’te mevcutta yedi savcı ve hâkim kadrosu bulunurken, yeni adliye binasında bu sayı otuza çıkacak. Binada hâkim ve savcıların bölümleri ile mahkemeler ayrı yerlerde olacak. Binanın en önemli özelliklerinden biri de hâkim ve savcıların otoparktan doğrudan odalarına çıkabilmeleri olacak. Bina Gemlik’in 30-40 yıl sonrasına da hitap edecek.

Hâkim ve savcılar görevli bulundukları bölümden doğrudan duruşma salonuna özel bir kapıdan girecek ve salona kadar kimseyle karşı karşıya gelmeyecek. Aynı şekilde zanlılar farklı kapıdan, izleyiciler de salon kapısından içeri alınacak. Adliyenin bir özelliği de mahkûmların ve sivil vatandaşların bir araya gelmesinin önüne geçmesi. Mahkûmlar, ring aracıyla nezarete girecek, buradan da doğrudan merdiven vasıtasıyla duruşma salonuna çıkarılabilecek.

Güvenlik üst seviyede

Mahkûmların, tarafların, personelin, hâkim ve savcıların farklı bölgelerden gireceği adliye bu yapısıyla güvenlik konusunda üst seviyede olacak. Aynı zamanda giriş ve çıkışların da kontrol edilebileceği adliye binası ve çevresinde güvenlik noktaları rahatlıkla oluşturulabilecek. Çevresinde önemli bir donatı alanı da bulunan adliye binası, çevresinde yapılar oluşsa bile yüksekliği ve alanıyla günlük hayattan ayrı hizmet verecek. Gemlik’in en güzel manzaralı yerine inşa edilecek binada, adliyede işi olanlar için özel kafeterya da bulunacak. Aynı zamanda adliye personeline de adliyenin en üst katında kafeterya ve lokanta hazırlanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.