Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Başköy tarım arazisi olarak korunsun'

Nilüfer Kent Konseyi, Başköy'deki tarım arazilerinin imara açılmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2014 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2014 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Başköy tarım arazisi olarak korunsun'
Nilüfer Belediye Meclisi, 5 Şubat 2014 tarihli toplantısında, Başköy sınırlarında muhtelif parselleri imara açma kararı aldı. Tarım arazisi olan bölgede bir kısmı "Mobilyacılar ve Dekorasyon Kooperatifi'ne ait arazinin imara açılabilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından "kamu yararıdır" kararı alınması gerekiyor. 
Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Grubu sorumlusu İkbal Polat, konseyi üyeleriyle beraber basın açıklaması yaparak, Başköy'deki tarım alanlarının korunmasını istedi. Polat, "Bursa ovasının Başköy mevkiinde bulunan tarım arazisi, tarım dışı kullanıma açılmak istenmektedir. CHP'li belediye meclisi üyeleri tarafından bir kısmı "S.S Mobilyacılar ve Dekorasyoncular Toplu İş Yeri ve Yapı Kooperatifi" adına kayıtlı 145 parsel arazinin imara açılması talebiyle Nilüfer Belediyesi Meclisi'ne yazılı önerge verildiğini öğrenmiş olduk. Nilüfer Belediyesi'nin 5.02.2014 tarihli meclis kararından öğrendiğimiz kadarıyla, plan değişikliği talebi için İçişleri Bakanlığı'ndan kamu yararı kararı istenmektedir. İçişleri Bakanlığı ise kamu yararı vermek içini ilgili belediye tarafından imara açılacağına dair meclis kararı talep etmektedir. Nilüfer Belediyesi'ne yazılı olarak gelen bu talep, Nilüfer'deki mahalle komitelerinin, kent konseyinin ve sivil toplum kuruluşlarının bilgisi dahilinde değildir" dedi.
1/25.000 ve 1/5000 plan ve değişiklik yapma yetkinin belediye de olmadığını söyleyen Polat, "Nilüfer Belediyesi'nin imar komisyonunda, Nilüfer Kent Konseyi'nde ve mahalle komitelerinde görüşülmeden belediye meclisinde alınan bu kararı doğru bulmuyoruz. Yeni oluşan Nilüfer Belediye Meclisi'nde bu süreci demokratikleştirerek yeniden karar alınmasını ve Başköy'ün tarım alanı olarak korunmasını talep ediyoruz. Buralarda plan değişikliği yapma yetkisi Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndedir. Söz konusu plan değişikliğinin, yeni oluşan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülüp, tarım alanları ve kamuoyu dikkate alınarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Tarım alanları imara açılarak geleceğimizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Bursa ovasının korunması için mücadeleye devam edeceğiz. Başköy tarım alanı olarak imar planlarında korunmalıdır" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.