Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Yılmaz'ın hedefi: Yaşanılabilir bir Yıldırım

Bursa Haber’e konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2020 yılını fen işleri yılı ilan ettiklerini söyleyerek, fiziki anlamda daha yaşanılabilir bir Yıldırım’ı ortaya çıkaracaklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Yılmaz'ın hedefi: Yaşanılabilir bir Yıldırım

Özgür Ekinci

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu. Yıldırım için yaptıkları ve yapacakları plan ve projelerle ilgili, yerel yönetimler olarak bir yandan şehrin dönüşümünü gerçekleştirirken, yeni park alanları, oyun alanları, sosyal yaşam alanları, yeni okul alanları, sağlık alanları kazandırırken bir yandan da çocukları sağlıklı bir şekilde, güzel bir şekilde yetiştirmenin yollarını aradıklarını belirten Başkan Yılmaz, en büyük gündemlerinin imar ve kentleşme olduğunu söyledi.

‘İNSAN, ŞEHRİN ANA UNSURU’

Şehrin ana unsurlarının beton binalar değil, insanın kendisi olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Yıldırım ciddi anlamda şehirleşme sıkıntıları, yenilenme talepleri olan bir ilçe ama bununla birlikte sosyal yaşam alanları açısından da ciddi ihtiyaçları olan bir ilçe olduğunu biliyoruz. Bizler bu minvalde sosyal yaşam alanlarını arttırmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda bizim dönemimizde inşallah 500 bin metrekareyi aşan yeşil alanı Yıldırım'a kazandırmış olacağız. Yine çocuklarımıza, gençlerimize, öğrencilerimize hitap edecek okuma salonları, kütüphaneler, etüt merkezleri kazandıracağız, bunların hazırlığı içerisindeyiz” dedi.

‘FİDYEKIZIK TEKRAR CANLANIYOR’

“Türkiye'nin en büyük spor komplekslerinden olan Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'ni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ilçemize kazandırmış olduk” diyen Başkan Oktay Yılmaz, “Bunu Yıldırım Belediyesi olarak bizler işleteceğiz. Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yaptığımız protokol çerçevesinde Yıldırım'daki amatör spor kulüplerimizin hasretle beklediği Fidyekızık Spor Tesislerimizi inşallah yakın bir zamanda tekrardan restore edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için her mahallemizde, ilçemizin her bölgesinde tüm imkanlarımızı seferber etmeye var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

‘EKİP RUHUNU ÖĞRETİYORUZ’

Hem kültür sanat hem de spor alanında tüm branşlarda gençlere öncülük edecek çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Yılmaz, "Bizler yaptığımız bu çalışmalarla çocuklarımıza mücadele azmini öğretmek istiyoruz. Başarmayı, gayret etmeyi öğretmek istiyoruz. Takım sporları ile birlikte hareket etmeyi, paylaşmayı, ekip ruhunu öğretiyoruz. Tabi aynı zamanda her türlü bağımlılıktan, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını sağlıyoruz. Sadece madde bağımlılığı değil aynı zamanda bilgisayar bağımlılığının da çocuklarımızın geleceğini tehdit eden bir unsur olduğunu görüyoruz. Çocuklarımızı çok daha iyi noktalarda, iyi şeylere yönlendirmek hem onların geleceğinin kazanması hem de ülkemizin geleceğini çok daha iyi bir noktaya getirmek adına her daim bu tip hizmetlerimizi sürdürmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

‘UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ’

Şehri fiziki anlamda iyileştireceklerini de belirten Yılmaz şunları söyledi: “Kentsel dönüşümü ada bazlı yapmayı hedefliyor. Dönüşümler küçük olsun ama kontrollü ve şehrin siluetine uygun yapmayı arzu ediyoruz.  Vatandaşı mağdur etmeden günümüz koşullarını da göz önünde bulundurarak planımızı hayata geçireceğiz. Ayağı yere basan sağlam ve planlı işler yapmak istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekillerimizle uyum içinde çalışıyoruz. Bu uyum Ankara’da da hissediliyor. Bakanlık düzeyinde yaptığımız işbirlikleri bunu gösteriyor. Bu uyum ve işbirlikleri sayesinde Yıldırım kazanacak.”

‘UYUMAYAN KÜTÜPHANE’

Gençlere büyük önem verdiğini de söyleyen Başkan Yılmaz, “Genler için birçok projeyi hayata geçirdik, bazıları da kısa sürede hayata geçecek. ‘Uyumayan Kütüphane’ projemiz var. 24 saat açık olacak kütüphanede yiyeceği içeceği ücretsiz, etüt odaları ve bilgisayar odalarıyla gençlerin hizmetine sunacağız. Bu kütüphaneyi önümüzdeki sene hayata geçireceğiz. Daha fazla sosyal alanı gençlerle buluşturma gayreti içindeyiz. Canlılığı ve işlekliğiyle birkaç park yapacağız. Projeleri hazır. Yıldırımlılar her alanda iyiye giden rahat bir kenti görecekler” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.