Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Edebali’den ‘Demokrasi Ve Milli’ Birlik Mesajı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde, milletin feraseti, çocukların, gençlerin, kadınların, yaşlıların inancı ve şehitlerin kanı ile Türkiye’nin işgaline izin vermediklerini hatırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2018 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2018 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Edebali’den ‘Demokrasi Ve Milli’ Birlik Mesajı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, iki yıl önce yaşanan hain darbe girişimini, Türkiye’yi bölme planlarını ve büyük Türk Milleti’nin gösterdiği mücadeleyi asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı. Milletin ölümü göze alarak darbe girişimini başarısızlığa uğrattığını hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmaya kalkmışlardı. Ancak, Milletimiz, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak darbe girişimini başarısızlığa uğrattı” dedi.

‘SENARYOLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ’

İnsanların milli iradesini, demokrasisini ve ülkesini terör unsurlarına çiğnetmediğinin altını çizen Başkan Edebali, “Aziz milletimiz, o gece, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olarak, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmedi. Topyekun gösterdiğimiz milli irade gücüyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde işgal girişimini bertaraf ettik. O gece büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Milletimiz hem içerideki hainlere hem de dışarıdaki işgalcilere ‘asla sizin senaryolarınıza teslim olmayacağız’ demiştir. Küresel güçlerin ülkemiz üzerindeki hesapları hiç bitmedi bundan sonra da bitmeyecek. Bizler geçmişte olduğu gibi aynı ruhla mücadele ederek içerideki ve dışarıdaki düşmanlara fırsat vermeyeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik zaferimiz kutlu olsun” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.