Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Edebali öğrencilere enerji tasarrufunu anlattı

Geri dönüşümde Türkiye’ye rol model olan Yıldırım Belediyesi, ilçede enerji tasarrufu seferberliği başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2017 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Edebali öğrencilere enerji tasarrufunu anlattı

Uyguladığı çevre koruma politikalarıyla fark oluşturan, cam atıkların geri dönüşümde Avrupa standartlarının üzerine çıkan ve atık yağ toplamada rekor kıran Yıldırım Belediyesi, enerji israfıyla da mücadele başlattı. Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programa katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, öğrencilere enerji tasarrufunun önemini anlattı. Günümüzde enerjinin toplumların, ülkelerin, ailelerin ve şahısların hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali,“Ülkelerin en büyük harcamaları enerji üzerine. Dünyadaki birçok savaşın sebebi enerji gücüne sahip olmak için gerçekleşiyor. Orta Doğu’daki ve İslam coğrafyasındaki savaşların en büyük nedeni emperyalist devletlerin Müslümanların sahip olduğu en önemli yer altı enerji kaynağı olan petrole sahip olma ve kullanma isteğinden ortaya çıkıyor. Bu bağlamda sahip olduğumuz kaynakların değerini bilerek gereksiz tüketimden kaçınmalı ve siz çocukların daha yaşanabilir bir geleceğe sahip olması için enerji tasarrufu uygulamalarına yönelmelidir” dedi.

Enerji üretiminde doğal kaynaklar kadar yenilebilir enerji kaynaklarının da büyük önem taşıdığını işaret eden Başkan Edebali, “Enerji konusunda dışa bağımlı olan bir ülke olarak bunu azaltmak için tasarrufa ihtiyacımız var. Dünyada birçok ülke yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyor. Su gücü, güneş ve rüzgar enerjisi yenilenebilir kaynakların başında geliyor. Ülkemizde de yapılan çalışmalarla da hidroelektrik, rüzgar ve güneş santrallerine yönelerek enerji konusunda dışa bağımlılık azalmakta” ifadelerini kullandı.

“Tasarrufun anahtarı israfı önlemek”

Doğal kaynakların tasarrufu konusunda en önemli noktanın israf etmemek olduğunu dile getiren Başkan Edebali, “Kaynakları israf etmeden sınırlı bir şekilde kullandığımızda gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakacağız. Unutulmamalıdır ki doğal kaynaklar sınırsız değil. Gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına gereksiz enerji kullanımının önüne geçerek yenilenebilir enerjiye yönelmek dünyanın ömrünü uzatacaktır. Sürdürülebilir enerji politikasını Yıldırım’da uygulayarak yapılan geri dönüşüm çalışmalarıyla çevre koruma ve kaynakların doğru kullanılmasına katkı sağlıyoruz. Bizler gelecek nesillerimiz olan sizlere daha yaşanabilir bir şehir oluşturmak için çalışırken, eğitim hayatınızda ve yaşamınızın geri kalanında başarı ve sağlık diliyorum” diye konuştu.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından enerji tasarrufunun önemi, atıkların geri dönüşümü ve kaynakların doğru kullanımı konusunda öğrencilere bilgilendirme yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.