Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Bursa'nın kadim geleneğine sahip çıktı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi çarşılarının tek rakibinin yine çarşılar olduğunu belirterek, “Biz ecdat emaneti olan bu çarşılarımıza sahip çıkıp, üzerimize düşeni yapılım, onlar açabiliyorlarsa istedikleri yere AVM açsınlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Bursa'nın kadim geleneğine sahip çıktı
Aralarında İstanbul, Bursa ve İzmir’in de bulunduğu 7 ilde faaliyet gösteren çarşıların bir araya gelmesiyle kurulan Tarihi Çarşılar Federasyonu birinci olağan genel kurulunu İstanbul’da yaptı. Kurucu Başkanlığını Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇHB) Başkanı Muhsin Özyıldırım’ın üstlendiği federasyonun genel kuruluna Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı. Recep Altepe, verilen bir önerge üzerine oy birliği ile federasyonun şeref başkanlığına seçildi.
Çarşıların bulundukları şehirlerin kalbi olduğunu hatırlatan Başkan Recep Altepe, çarşı ne kadar düzenli ve hareketli olursa, şehirlerin de o kadar canlı olacağını, şehrin vitrini olan çarşılarda düzenin sağlanması için de örgütlenmenin büyük önem taşıdığını kaydetti.



Ecdat emaneti olan tarihi çarşıların gelecek nesle en güzel şekilde miras bırakmanın en önemli görevlerinden biri olduğunu hatırlatan Recep Altepe, “Çarşılar şehirlerin merkezi. Siyaset de burada konuşuluyor, ticaret de. Burada atılacak adımlar şehirleri de, ülkeyi de etkileyecek. Bu değerleri gelecek kuşaklara miras olarak bırakmak bizim görevimiz. Büyük avantajımız var, çünkü çarşı her zaman cazibe merkezi. Alışveriş merkezlerinin yaptığının çok azını biz yapsak çarşının rakibi olmaz. AVM’de nasıl bir disiplin varsa, sistem varsa, çarşılarda da olmalı. Bursa’da biz göreve geldiğimizde 12 çarşı derneği vardı şimdi 42 dernek oldu. Her çarşı kendi kuralını koysun, önce esnaf kendi kuralını koysun kendi çarşısına, mesleğine sahip çıksın, düzen sağlansın. Altyapımız var, ecdat o kadar güzel sistem kurmuş ki kısmen onları takip etsek güzel mesafe alırız. Çarşının rakibi yine çarşı. Biz İşimizi iyi yapalım, onlar istedikleri yere açabiliyorlarsa AVM açsınlar. Tarihi çarşılar medeniyeti köklü şehirlerde var. Küçük adımlarla büyük mesafe alınacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım da her ne kadar farklı şehirlerde olsalar da tarihi çarşıların ortak meseleleri olduğunu, bunların çözümünde ortak aklı kullanmak gerektiğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.