Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Ay’dan hazine arazilerini isteyen Erdem’e yanıt

Başkan Ay’dan hazine arazilerini isteyen Erdem’e yanıt ‘Mümkün değil’ Bazı projeler için hazine arazilerine talip olduğunu açıklayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, geçmişte yaptıkları icraatların bunu mümkün kılmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Ay’dan hazine arazilerini isteyen Erdem’e yanıt

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in son zamanlarda yerel basına verdiği demeçlerde gerçekleştirmek istediği bazı projeler için hazine arazilerine talip olduğuna özellikle dikkat çekti. Başkan Ay açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Erdem: Mili Emlak Müdürlüğümüzden İhsaniye Vergi Daireleri yanında bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza ücretsiz otopark olarak kullandırılan alanı Kongre ve Kültür Merkezi, Orman Bölge Müdürlüğümüzden ise Hasanağa'da bir alanı sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarının toplanacağı doğal yaşam ve tedavi merkezi kurmak için talep etmektedir. Sayın Erdem istediği bu tahsislerin gerçekleşmesi için hükümet değişikliği gerektiği ve kültür bakanımızın duyarsızlığından dem vurup, diğer ilçe belediyelerinin topladıkları sahipsiz sokak hayvanlarını Nilüfer'e bıraktığı belirtmektedir. Yerel bir belediyenin vatandaşların istek, beklenti ve ihtiyaçlarını dikkate alarak hizmet odaklı yatırımlar yapmak amacıyla, kendi belediye sınırları içerisinde yer alan hazine arazilerinden bir kaçını devletten talep etmesi gayet doğaldır ve yasaldır. Ancak birde konunun özüne ve geçmişine dikkat çekmek gerekmektedir. Önceki dönemde sizinde Nilüfer Belediye yönetiminde olduğunuz ve altına imza attığınız faaliyetleriniz incelendiğinde; 2009-2018 yılları arasında Nilüfer Belediyesi’nin 216.672.880,59 TL tutarında arazi sattığı görülmektedir. Ayrıca bugünlerde özellikle ve ısrarla hazine arazisi talebinizin gerekçesi ise belediyenizin 2019 yılı gerçekleşen faaliyet raporunuzda yer alan sermaye gelirleri yani taşınmaz satışı kalemine bakıldığında anlaşılmaktadır. 2017 Yılında 70.739.793,12 TL, 2018 yılında 55.870.726,02 TL taşınmaz satışı yapan belediyeniz 2019 yılı 10 aylık dönemde sadece 5.461.497,74 TL taşınmaz satışı yapmıştır. Bu rakamlar da bize; Nilüfer Belediyesi'nin elindeki taşınmazları sata sata bitirmek üzere olduğunu, artık satacak pek bir şey kalmayınca da hazine arazilerine göz diktiğini anlatmaktadır.

Ayrıca Nilüfer Belediyesi’nin milyonlarca liraya mal olan görkemli bir açılış yapılan, çok geçmeden kapısına kilit vurulan, atıl durumda bulunan üstelik Müjdat Gezen'e milyonlarca lira ödenerek gönderilen ve kamunun, Nilüferli vatandaşların paralarının heba edildiği Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi vardı. Belediyeniz kültür ve sanat merkezini çalıştıramazken Milli Emlak Müdürlüğümüzden yeni bir kültür ve sanat merkezi yapmak için yer talep edilmektedir. Önceki yıllarda yoğun bir şekilde reklamı yapılan, Avrupa Birliği standartlarında olduğunu iddia edilen Nilüfer Hayvan Barınağında durum nedir? kapasiteyi karşılamıyor mu? Niçin Orman Bölge Müdürlüğümüzden ayrıca bir doğal yaşam ve tedavi merkezi kurmak için yer istiyorsunuz? Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezinin hali hazırdaki harabe haline,  yılan hikayesine dönen Anadolu Arastası projenize, önceki dönem Nilüfer Belediye başkanının aile vakfı NİLVAK'a ait açık oto pazarı alanına ve son olarak geçmişten bugüne eğitim, hastane, park vb. belediye hizmet alanı olarak tahsis edilmiş kamu alanların vasıflarını değiştirerek ticari ruhsata çevirip yapılaşmaya açılmasına, üzerlerine yapılan iş merkezi ve AVM'lere bakarak talebin karşılanmasının pek de mümkün olmadığı aşikardır.” (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.