Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Altepe, “Görükle’de birbiri ardına yurtlar yapmaya devam ediyoruz''

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yer tahsisiyle hayırsever işadamı Sertaç Karaalp tarafından Görükle’de yaptırılan kız öğrenci yurdunun kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Görükle’nin...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2017 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Altepe, “Görükle’de birbiri ardına yurtlar yapmaya devam ediyoruz''

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yer tahsisiyle hayırsever işadamı Sertaç Karaalp tarafından Görükle’de yaptırılan kız öğrenci yurdunun kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Görükle’nin tam merkezine yapılan kız yurdu ile üniversite öğrencilerinin en önemli sorununa da çözüm getirildiğini söyledi.

Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılması, okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesi, ortak sınavlara sponsorluk, okullara spor malzemesi desteği başta olmak üzere eğitim yatırımlarını hep ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi, eğitimde çıtayı yükseltti. Bir taraftan kent merkezindeki eski okulların yenilenmesine yönelik yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan üniversite öğrencilerinin en önemli sorunu olan barınma konusunu da çözüme kavuşturuyor. Daha önce Görükle Anafartalar Caddesi üzerindeki bir binayı Şehit Ömer Halisdemir Erkek Öğrenci Apart Evleri olarak Milli Türk Talebe Birliği öğrencilerinin konaklama hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi şimdi de Görükle’ye kız öğrenciler için yurt kazandırıyor. Görükle’de eski koza kooperatifine ait 3 bin 600 metrekare alanı yurt yapılması için kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, inşaatın yapımı noktasında da Alpiş İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp ile işbirliğine gitti. Yaklaşık iki ay önce temeli atan kız yurdunun kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı.

En büyük ihtiyaç yurt

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan yurt binasında incelemelerde bulundu. En önemli yatırım alanlarından birinin de eğitim olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, eski okul binalarının yıkılıp yeniden yapılmasına, yeni eğitim kurumları kazandırılması ve eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılmasına kadar her alanda yoğun bir faaliyet içinde olduklarını belirten Başkan Altepe, bu yatırımlarda en fazla önem verdikleri bölgenin de Görükle olduğunu vurguladı. Uludağ Üniversitesi’nin 70 bini aşan nüfusuyla Görükle’de en önemli sorunun da gençlerin barınma ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Görükle’de birbiri ardına yurtlar yapmaya devam ediyoruz. Görükle’nin merkezinde daha önce Kozabirlik’e ait olan atıl haldeki depoları Büyükşehir Belediyesi olarak satın almıştık. Sıkıntılı binalar güzel bir dönüşümle yıkıldı ve yaklaşık 200 öğrencinin barınacağı kız yurduna dönüştürülüyor. İnşaat 2 ay önce başlamıştı ve şimdi kaba inşaatı tamamlanmak üzere son betonlar atılıyor. Bu yıl içinde binanın tamamlanmasını hedefliyoruz. Üniversite gençliğimize hizmet edecek güzel bir tesis olacak. Kamulaştırma ve arsa temini Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Bursa’nın en büyük zenginliği olan hayırsever işadamlarımızdan Alpiş Grup Sertaç Karaalp de inşaatı üstlendi. Hayırsever işadamımızın babası Ramazan Karaalp adına yaptırdığı yurt şimdiden üniversite geçliğimize hayırlı olsun” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.