Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aktaş’tan ‘Besaş’ açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, alkol satışı yapılan noktalarda ekmek satılmaması yönünde alınan kararın arkasında durarak, “Ekmek gibi temel bir gıda maddesi, anne ve babalar tarafından özellikle çocuklara aldırılıyor....

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2018 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Aktaş’tan ‘Besaş’ açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, alkol satışı yapılan noktalarda ekmek satılmaması yönünde alınan kararın arkasında durarak, “Ekmek gibi temel bir gıda maddesi, anne ve babalar tarafından özellikle çocuklara aldırılıyor. Vatandaştan gelen siteme kayıtsız kalamazdık” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Rutin gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Başkan Alinur Aktaş, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bazı basın organlarında çıkan ve ‘alkol satışı yapılan yerlerde ekmek satılmaması yönündeki’ haberlere açıklık getirdi. 4 senedir mensubu olduğu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde böyle bir konudan haberdar olmadığını, olayı detaylı bir şekilde incelediğini söyleyen Başkan Alinur Aktaş, 2 sene önce alkol şişeleriyle ekmek kasalarının yan yana bulunması yönünde vatandaşlardan şikayetler alındığını hatırlattı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin alkol satılan yerlere ‘bayilik verilmeyeceği, 31 Mart 2018 tarihinden itibaren de alkol satışına son verilmesi yönünde’ tebligat gönderdiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Bunun üzerine BESAŞ, tarihi hatırlatarak geçtiğimiz günlerde çağrıda bulundu. Bursa genelinde 190 bayi, 260 bakkal ve market olmak üzere toplam 450 noktada BESAŞ ekmeği ve mamulleri satışı yapılıyor. 200 binden fazla ekmek satıyoruz. Bu konu ise sadece 13 noktayı bağlıyor. Bu noktalarda ise toplam 1300 ekmek satılıyor. Bu arada bir büyük markette hem alkol hem de ekmek satılıyor. Bu yüzden bunlarla ilgili iptal söz konusu değil. Alkol kullanılmasına veya kullanılmamasına saygı duyuyoruz. Ancak ekmek gibi temel bir besin maddesi, özellikle anne ve babalar tarafından çocuklara aldırılıyor. Vatandaştan gelen siteme kayıtsız kalamazdık” diye konuştu.

Yazıyla alakalı herhangi bir tepkiyle de karşılaşmadığını, 13 noktadan da olumsuz bir tepkinin gelmediğini, belediyenin ilgili birimlerine sunulan dilekçe bulunmadığını anlatan Başkan Aktaş, kararla kimsenin hayat tarzına müdahale etmediklerini dile getirdi. Alınan kararla özellikle gençler ve çocukların alkolden uzak durmasının hedeflendiğini söyleyen Aktaş, “Sağlıklı gelecek nesiller için çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmamız gerekiyor. Anayasa’nın 58. maddesinde, ‘Devlet; gençleri alkol, uyuşturucu ve kumar gibi kötü alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri alır’ ifadesi geçiyor. Özellikle küçük mekanlarda ‘alkol ile ekmek satışlarının birlikte yapılmaması yönünde gelen şikayetler üzerine’ böyle bir karar alınmıştır” şeklinde konuştu.

“Ücretleri 1 TL’ye düşürerek, insanları otoparka çekemezsiniz”

Konuşmasının devamında, Büyükşehir Belediyesi’nde tasarrufun devam ettiğini anlatan Başkan Aktaş, ek tazminat konusuna da açıklık getirdi. Halk otobüslerinin destek taleplerine de değinen Başkan Aktaş, batıdaki halk otobüsleri ile doğudaki minibüs sürücüleriyle görüştüklerini, en doğru kararları vermek adına çalıştıklarını aktardı. Ankara’daki 1 TL otopark uygulamasının Bursa’da da yapılması yönündeki talebi de değerlendiren Aktaş, “Burada da aynı uygulama olacak gibi bir beyanda bulunmadım. Ankara’daki olayın detaylarını biliyorum. Bu, suyu veya ulaşımı ucuzlatmak gibi bir şey değil. Otoparklar zaten doluyor. Ücretleri 1 TL’ye düşürerek, insanları otoparka çekemezsiniz. Daha fazla otopark yapmamız gerekir. Ankara’daki konunun farklı boyutları var” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, Mahfel ihalesinin iptaline de açıklık getiren Başkan Aktaş, ihaleyi kazanan kişinin ‘yapamayacağını belirterek’ geri çekildiğini söyledi. Fiyatı aşağı çekerek, farklı bir değerlendirme yapıp, ihaleye daha bağlayıcı şartlar getirdiklerini vurgulayan Başkan Aktaş, “İnanıyorum ki bu işi keyifle yapacak biri gelecektir. Nostalji güzel ancak şehrin merkezindeki bir mekan güzellikler barındırmalıdır. Mahfel’de şu anda fiyatlar çok cazip değil. Bundan daha fazla fiyatların pahalı olacağına da inanmıyorum” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.