Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aktaş'tan Bursalılara su müjdesi

“Bursa zenginliklerinden kazandığını görecek” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Geldiğimiz günden beri Bursalıları rahatlatmak için ulaşım ve su başta olmak üzere çeşitli indirimler yaptık. 1 Şubat’tan sonra suda yüzde 10’luk bir indirim daha yapacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2019 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Aktaş'tan Bursalılara su müjdesi

Haber: Özgür EKİNCİ

Bursa Haber Gündem Buluşmaları’nın konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Bursa Haber Medya Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda Aktaş, seçim süreci ve projeler hakkında gazetenin yönetici ve yazarlarına açıklamalarda bulundu. Programa “Öncelikle, Bursa’ya ve Bursalılara hizmeti bizlere nasip eden rabbimize hamd olsun” diyerek başlayan Başkan Aktaş, “Göreve gelirken Bursa’yı, geleneksel dokusunu bozmadan, modern dokunuşlarla yaşanılacak bir şehir haline getirme hedefimizi deklare ettik. Emirsultan’dan Ulucami’ye, Muradiye’den Uludağ’a kadar her karesi inançla yoğrulan bu şehre hizmet etmek için bütün gayretimizi ortaya koyacağımızı söyledik. Geride kalan süre içinde gece gündüz demeden Bursa’nın yol haritasını belirlemeye çalıştık. Belediyemizin tüm birimleriyle durum değerlendirmeleri yaptık. Yapılan ve yapılacak olan çalışmaları yerinde ve bütün detaylarıyla inceledik. Kimi zaman toplu ulaşım araçlarında, kimi zaman esnaf ziyaretinde kimi zaman öğrenci evinde, kimi zaman okulda hastanede, kısacası her fırsatta vatandaşlarımızın derdini dinledik. Bu süreçte akıllı dokunuşlarla Bursa’nın acil ihtiyaçlarını bir an önce karşılamaya çalışırken, bir yandan yarım kalan projelerin tamamlanmasını sağladık, bir yandan da yeni projelerin temelini attık. Bu arada, kısa ve uzun vadede yarar getirmeyeceğine inandığımız, vatandaşlarımızın da bu isabetli kararlarımızı desteklediği; şehir içi teleferik hattı, deniz uçağı, helikopter seferleri gibi uygulamaları iptal ettik. Şimdi yeni ve güzel işler yapma zamanıdır” dedi.

‘İŞİMİZ ÇOK, SORUMLULUĞUMUZ AĞIR’

Büyükşehir’in yol haritası hakkında da bilgi veren Aktaş, Bursa’ya gönül verdiklerini ve amaçlarının gönüller kazanmak olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Önümüzde yeni bir süreç var. İnşallah, halkımızın da teveccühleriyle; Önce insan düsturuyla, kimseyi diğerinden üstün görmeden elimizdeki tüm kaynakları seferber ederek Bursamızın yarınlarını inşa etmek için yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Ak kadrolar eliyle başlayan şehirlerimizi ihya ve inşa hareketinde işimiz çok, sorumluluğumuz ağır. Bursamızın yenilenmeye ihtiyacı var. İnanın Bursa’nın yarınları bugünlerden daha güzel olacak. Bütünşehir Büyükşehir sınırları içinde. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu, Gemlik, Mudanya, İnegöl, İznik, Yenişehir, Mustafkemalpaşa, Orhangazi, Karacabey, Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık… Her bir ilçemiz, Bursamızın bir bütün olarak gelişim ve değişimine katkıda bulunan, nadide ilçelerimizdir. İnşallah, 31 Mart’tan sonra ak belediyeciliğe gönül vermiş belediye başkanlarımızla, Bursa’nın her alanda öncü ve örnek bir şehir haline gelmesi için var gücümüzle çalışacağız. İlçe belediye başkan adayı olarak açıklanan her bir kardeşimiz, AK Parti’nin kutlu yürüyüşünü layıkıyla sürdürebilecek donanıma sahiptir. Bursa’nın geleceğinin inşasında, her bir başkanımızla hem birebir hem de hep birlikte, istişareler yaparak, görüş alışverişinde bulunarak hizmet edeceğiz. Bu yeni süreçte tek bir kalp bile kırmadan hedefe varmak istiyoruz. Şehrin her köşesine hizmet götürmeye çalışırken diğer taraftan Bursa’yı daha güzel yarınlara taşımak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bursamızı, fethin 700. yılına taşıyıp, gelecek adına umutlandıracak olan bu sürecin doğru bir şekilde yönetilebilmesi için kapsamlı bir şehir tasavvuru çalışması gerçekleştirdik. Tecrübemizi ortaya koyacağız. Bursa’yı tüm değerleriyle birlikte geleceğe taşıyacağız.”

SONUÇLARA GÖRE 4 FARKLI ALANA ODAK

Şehir tasavvurunu nasıl hazırladıklarını, kriterler ve çalışma alanları hakkında, Bursa’nın farklı bölgelerinde görev yapan esnaf, Bursa Büyükşehir Belediyesi Yöneticisi, Protokol/STK temsilcisi, mahalle muhtarları ve vatandaş olmak üzere toplam 10.324 kişiyle bursa ile ilgili algı ve beklentilerini değerlendirmek amacıyla anket/mülakat görüşmeler yapıldığını söyleyen Başkan Aktaş, “Bu görüşmelerden çıkan sonuçlara göre 4 farklı alanda odak grup toplantısı gerçekleştirdik” dedi. Bu toplantılarda, alanlarında konu hakimiyeti olan akademisyen, gazeteci, sosyolog, STK temsilcisi, uzman vb kişiler ile yapılan değerlendirmeler sonucu ortaya çıkan 1. trafik ve ulaşım, 2. şehir gelenekleri ve kentlilik bilinci, 3. ekonomi, 4. şehir ve iletişim konularından hareketle şehir tasavvurunu belirlediklerini de sözlerine ekledi.

‘SÖYLEYECEK SÖZÜ OLANLARIN ŞEHRİDİR’

“Önümüzdeki yıllarda nasıl bir Bursa oluşacak?” sorusuna karşılık dünyanın baş döndürücü bir hızla değiştiğini söyleyerek başlayan Aktaş, “Dünya değişiyor, ülkeler değişiyor, şehirler değişiyor. Şehirler değiştikçe hayatlar değişiyor ve değişimin getirdiği muazzam gelişime öyle hızlı ayak uyduruyoruz ki, önce değişiyor sonra fark ediyoruz. Kazandığımız yaşam konforundan şikayetimiz olmasa da, kaybettiklerimizi fark ettiğimizde doğal olarak kaygılanıyoruz. Evet, artık dedelerimizin, babalarımızın anlattığı bir dünyada değiliz, farklı bir dünyadayız ama  “Artık yeni bir dünyadayız” diyerek; ne sosyal çaresizliği, karmaşayı ya da kaygı içinde yaşamayı kabullenebiliriz,  ne de geçmişin özlemiyle değişimi ve gelişimi reddedebiliriz. Öyleyse bir çıkış yolu bulmalı, yeni bir anlayışla arzuladığımız geleceği, Bursamızda birlikte inşa etmeliyiz. İnanın Bursa olarak bunu yapabiliriz. Çünkü Bursa, hayallerini gerçekleştirebilenlerin, ilkleri gerçekleştirmeye cesareti olanların şehridir. Bursa, sonrasına fethetmeyi öğreten şehirdir. Hanları hamamları, nakış nakış donatıldığı imaretleriyle fethedilmeyi kabul ettiren, fethedilmeye özendiren ana şehirdir. Balkanlar’dan Kafkaslara, Kırım’dan Afrika’ya kadar ulus ve ümmet kardeşliğinin harman olduğu bir imparatorluğun, doğduğu ve karakterinin yoğrulduğu şehirdir. Çınar rüyasıyla müjdelen Osmanlı’nın ilk 6 sultanını ve daha nice kutlu kişiyi çınarlarının, kestanelerinin, ıhlamurlarının serin gölgesinde saklayan bu şehir, rahmete ve berekete açılan bir fetihle bu cihan devletinin ilk başkentidir. Bursa; çarşılarında, hanlarında, arastalarında ahi geleneğinin yaşatıldığı, ipek yolunun doğudaki son, batıdaki ilk şehridir. Adıyla özdeşleşen nice değeri ile kendine ve şehrinin insanına hayran bıraktıran şehirdir. İpeği, çinisi, bıçağı… Karagöz-Hacivat’ı, kılıç-kalkanı, festivalleri ile hayata neşe katmış ve katmaya devam eden şehirdir. Güçlü basın geçmişi ile dünyaya söyleyecek sözü olanların şehridir” ifadelerini kullandı.

‘BİRLİKTE GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ’

Diğer yandan, “Bursa, güçlü bir üretim üssüdür” diyen Başkan Alinur Aktaş, “OSB’leri ve serbest bölgesiyle, fuarları ve limanıyla, dünya ticaretine açılan; otomotivi, tekstili, mobilyası ile yılda 14 milyar dolar ihracat yapan; zeytini, kestanesi, domatesi, biberi, şeftalisi, armudu ve daha nice tarımsal üretimi ile Türkiye’nin zenginliğine zenginlik katan bir şehirdir. Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu yerli ve milli kalkınmanın öncü (şehri) şehirlerindendir. İşte tüm bu değerleri ve nice güzellikleri ile bursa bir emanettir. Bizler, emanetimiz dediğimiz şehrimize liyakatle sahip çıkmak zorundayız. Bize verilen bu emaneti bir gün hayırlısıyla görevi bizden çok daha iyi yapacak arkadaşlara teslim etmenin derdi ve heyecanı içerisinde olacağız. Bursa’yı tüm değerleriyle birlikte geleceğe taşıyacağız. Bursa’nın, güçlü bir üretim üssü olarak yolculuğunu sürdürmesi için gerekenleri yapacağız. Kirlenmeyeceğiz, kirletmeyeceğiz ve kirletenlere asla izin vermeyeceğiz. Akıllı teknolojiyi amaç olarak değil problemlerin çözümünde araç olarak kullanan bir şehir olacağız. Bursa zenginliklerinden kazandığını görecek. Bursa, turizm pastasından da arzu ettiği payı alacak. Sokakları güvenli, ticareti güvenilir Bursa’yı gerçek kılacağız. Huzurun, rahatın, güvenin, bereketin ve kadim değerlerin şehri olacağız. İşçisi, memuru, esnafıyla, kadını, erkeğiyle hiçbir insanımızı dışarıda bırakmadan bir ve beraber olarak kucaklayacağımız aydınlık bir geleceğimiz var. Bu kadim şehrin, bu emin şehrin, geleceğin dünyası içinde de emin şehir olması için vatandaşlarımıza söz verdik. Tecrübelerimiz, milletimizin umutlarının hizmetkarı olacak. Bütün bunları Bursalılarla birlikte başaracak, bütün güzellikleri birlikte kazanacağız. Göreve geldiğimizden beri Bursalılar için çalıştık gayret ettik. Özellikle talepler doğrultusunda vatandaşın yükünü hafifletmek için ulaşım ve su başta olmak üzere çeşitli indirimler yaptık. Bunların da geri dönüşü olumlu oldu. İndirimler oranına gelirlerimiz de arttı. Meclis toplantısından sonra 1 Şubat itibariyle suda yeni bir indirim yapacağız. Bunun da müjdesini vereyim” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.