Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan’dan 7 bakanla Bayburt çıkarması

Başbakan Binali Yıldırım, Pazar günü beraberinde 7 bakanla Bayburt’a gidecek. Turgut Özal’ın kalabalık bir bakan ve milletvekili topluluğuyla katıldığı il olma töreninden sonra en önemli heyeti ağırlayacak Bayburt’ta heyecanlı bir bekleyiş var.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan’dan 7 bakanla Bayburt çıkarması
Hakan Şanlıtürk – Bursa Haber/Ankara Başbakan Binali Yıldırım, Pazar günü beraberinde 7 bakanla Bayburt’a gidecek. Turgut Özal’ın kalabalık bir bakan ve milletvekili topluluğuyla katıldığı il olma töreninden sonra en önemli heyeti ağırlayacak Bayburt’ta heyecanlı bir bekleyiş var.

Kabinede ve Meclis’te güçlü temsilcilere sahip olan Bayburt’un milletvekillerinden Naci Ağbal Maliye Bakanlığı gibi kritik bir koltukta görev yapıyor. Şahap Kavcıoğlu’da Halk Bankası Genel Müdür Yardımcılığı gibi önemli bir bürokrasi deneyiminin ardından Meclis’e girdi ve Plan Bütçe Komisyonu ve Parlamentolararası Dostluk Grubu (PAB) üyesi. İki milletvekili edindikleri tecrübeleri hem Türkiye hem de Bayburt için seferber etmiş durumda.

Başbakan olarak Bayburt’a ilk ziyaretini gerçekleştirecek olan Başbakan Yıldırım’a eşlik edecek bakanlar arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’da bulunuyor. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan’a eşlik edecek diğer bakanlar.

Bu isimlere Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül’de katılacak. Osman Akgül Ak Parti’nin İstanbul ekibinden. İSTAÇ Genel Müdürlüğü’nden sonra TBMM’ye girdi. Akgül aynı zamanda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden.

Başbakan Yıldırım’ın Bayburt programında önemli mesajlar ve bölgeye yönelik müjdeler vermesi bekleniyor. Bayburt’a 200 yataklı hastane yapılacağını müjdelemesi beklenen Yıldırım’ın diğer sürprizinin de, Gümüşhane Salyazı Havaalanı’nın yapımı olacağı bildirildi.

Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, “Sayın Başbakanımızla birlikte 7 bakanımızı ilimizde ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bayburt önemli bir siyasi güne ev sahipliği yapacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.