Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barışa Son Mektup Çanakkale

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle, “Barışa Son Mektup Çanakkale Oratoryosu”nu sahneye koyan Prusa Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, Merinos AKKM Osmangazi salonunda sergilenen oratoryo ile büyük takdir topladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2015 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Barışa Son Mektup Çanakkale

 

Genel Sanat Yönetmenliğini Suat İnce, dramatizasyonu Bülent Durmaz, Müzik yönetmenliğini Taner Demiralp‘in yaptığı, “Barışa Son Mektup Çanakkale Oratoryosu” seyirciye; “Sancı”, “Yakarış”, “Gözyaşı”, “İsyan”, “Çığlık”, “Varoluş”, “Sabır”, “Kıvılcım”, “Son Mektup” başlıkları altında Çanakkale destanını anlattı.

Dansla, müzikle, drama ile harmanlanan ve ayrıca perdeye yansıtılan görüntülerle de desteklenen oratoryoda, Türk halk danslarınn yanısıra savaşa katılan ülkelerden Yeni Zelanda’nın savaş dansı olarak bilinen Haka dansı, Hint dansı ve İrlanda step dansına da yer verildi.

Prusa'nın yanı sıra İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Gürsu Belediyesi Halk Dansları topluluğu, Evita Dans ve Sanat Merkezi dansçıları ve Ankara Sanat Merkezi üyelerinin de  görev aldığı oratoryoda; toplam 150 dansçı ve 20 drama sanatçısı sahneye çıktı.

Savaş sürecine dair canlandırmaların yapıldığı ve ayrıca ünlü sanatçı Hüseyin Turan, Sümer Ezgü, Taner Demiralp ve Meliha Güneş’in seslendirdiği türkülerle renklenen etkinlik, kostüm zenginliği ile de beğeni topladı.

Bursalıların büyük ilgi gösterdiği geceye ünlü sanatçı Hüseyin Turan, Meliha Güneş ve aynı zamanda projenin müzik yönetmenliğini yapan Taner Demiralp de katıldı.

Barış vurgusunun yapıldığı oratoryo, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında Anzak annelerine hitaben yazdığı mektup ile sona erdi. Mektubu Atatürk’e benzerliğiyle tanınan ve etkinlikte de Atatürk’ü canlandıran Nejdet Bardak okudu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla organize edilen etkinliğin sonunda projenin genel sanat yönetmeni Suat İnce, müzik yönetmeni Taner Demiralp ve emeği geçen herkese teşekkür eden Prusa Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydemir, bundan sonraki hedeflerinin projeyi daha da geliştirerek diğer kentlerde ve hatta yurtdışında da seyirci ile buluşturmak olduğunu söyledi.

Sonuçları yıllar sonra bile hayranlık uyandıran bu savaşta Türk askerinin kahramanlığını anlatırken savaş sürecini hem acıları, hem zafer sevinci, hem de insani değerleriyle seyirciye hissettiren etkinliğin ardından izleyicilere, Çanakkale savaşında askerlerin yemeği olarak bilinen buğday çorbası ile kuru ekmek ikram edildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.