Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balyoz savcısı tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakim ve savcılara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aranırken dün teslim olan Balyoz Davası savcısı Hüseyin Kaplan tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2016 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balyoz savcısı tutuklandı

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hakim ve savcılara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Nöbetçi Hakimliğe sevk edilen Balyoz Davası savcılarından Hüseyin Kaplan’ın sorgusu sona erdi.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Kaplan, ifadesinin ardından 'terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklandı. Kaplan, kararın açıklanmasından sonra Silivri Cezaevi'ne götürüldü.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından, HSYK tarafında açığa alınan hakim ve savcılar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Başsavcılığın, İstanbul ve Gaziosmanpaşa Adalet Sarayı'nda görev yapan 135 hakim ve savcı hakkında başlattığı 'terör örgütü üyeliği' soruşturmasında 81 hakim ve savcı tutuklanmış, 36 hakim ve savcı adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Dün akşam teslim olmuştu

Hakkında yakalama kararı bulunan firari savcı Hüseyin Kaplan, dün özel bir televizyon kanalına verdiği röportajın ardından teslim olmuştu. Röportajında pişman olduğunu belirten Kaplan, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na çıkarılmıştı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.