Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balat Ormanı’nı satmaya kalktılar

Nilüfer Belediyesi meclisinin Ekim ayı toplantısında ilginç tartışmalar ve yine yeşil alanların betonlaştırılmasına yönelik kararlarının eleştirilmesi damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 01:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balat Ormanı’nı satmaya kalktılar

Murat Doruk

Nilüfer Belediyesinin Balat Ormanı içinde bulunan 22 dönümlük alanda manej alanı yapılması ve burasının işletilme adına özel sektöre verilmek istenmesine yönelik önerge,  AK Parti gurubunun itirazları üzerine uzun tartışmalara yol açtı.  Konuyla ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Nilüfer ilçe başkanı Ufuk Ay, CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin yeşil alan ve ormanlık alanların betonlaştırılmasına yönelik olarak yeni kararlara imza atmak istemesine, Nilüfer halkı adına engel olmaya çalıştıklarını söyledi. Meclisteki sayısal üstünlüğünü kullanarak Nilüfer ilçesinin her köşesinin ve her köşede imar planlarına göre bulunan yeşil alanlar ile çocuk parklarının sürekli olarak ticarethaneye dönüştürülmesine yönelik olaylara tanıklık ettiklerini hatırlatan Ufuk Ay, “Nilüfer sahipsiz değil” diyerek şu açıklamayı yaptı.

(AK Parti Nilüfer ilçe başkanı Ufuk Ay)

ORMANA GÖZ DİKMİŞLER

Nilüfer Belediyesi, geçtiğimiz dönemde Balat Ormanı içinde Manej alanı olarak kullanılmak üzere 22 dönümlük bir araziyi, kılıfına uydurup kiraya vermişler. İşletmeci zarar ettiğini ifade edip, bu uygulamadan vaz geçmiş. Şimdi de önümüze, ayrı sistemin bir başka versiyonunu getirdiler.

Mecliste karar alınmadan, parti guruplarında görüşülmeden, komisyonda tartışılıp karara bağlanmadan, direkt olarak verilen önerge ile yapılan teklife göre, 22 dönümlük alan Manej adı altında yapılaşmaya çalışacak. Yine, bu alanın işletmecisine bazı özel imtiyazlar sağlanacak. Halkın, kullanımında olması gereken ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunan ormanı böylece birilerine satmaya kalkıştılar. Bizlerde, AK Parti Nilüfer Belediye Meclis üyelerimiz kanalıyla bu duruma engel olma adına mücadele verdik. Meclis üyelerimizin karşı çıkması üzerine önergeyi komisyona havale ettiler.  CHP’nin özellikle Nilüfer Belediyesi yaptığı bu uygulaması şiddetle protesto ediyoruz. Bu konunun çözümlenmesi için hem idare hem de adli yönden gerekli hak arama belediyeyi hakka ve hukuka uygun idare edilmesine yönelik uyarmaya devam edeceğiz.”

YEŞİL ALAN DERNEK MERKEZİ OLACAK MI?

AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Ufuk Ay, Balat Mahallesi ile Ahmet Yesevi Mahallesi arasında kalan ve konumu itibariyle yeşil alan ve park sahasında kalan bir alanın, Kadın Derneklerine tahsis edilerek AVM görünümlü işyerleri yapılmak istenmesine dikkat çekti. Ahmet Yesevi Mahallesi’nde kalan bu alanın çocuk parkı olarak düzenlenmesi amaçlı olarak halkın isteklerine rağmen CHP’li Belediyenin, daha eski yıllarda da uyguladığı gibi aynı yöntemlerle, sayısal üstünlüğüne güvenerek yeşil alanları talan ettiğine dikkat çeken Ay, Belediye meclis üyemiz Kadri Çiftçi, önerge verilmesiyle ilgili olarak söz alıp, “ben doğma büyüme bu mahalleyim. Mahallede çocuk oyun alanı yok. Semt parkı yok. Bu bölge de Düzenleme Ortaklık Payından elde edilmiş (DOP) bir alan. Tapusu bile yok. Siz, böyle bir alanı hangi gerekçe ile başkalarına ticarethane yapılmasına ve betonlaşmasına izin verilerek tahsis edebiliyorsunuz?” diye sordu.

‘NİLÜFER SAHİPSİZ DEĞİL’

Ahmet Yesevi Mahallesindeki yeşil alanın Kadın Derneklerine verilmesine yönelik önerge, CHP ve İYİ Parti’nin destekleriyle kabul edildi. NİLBEL operasyonu Nilüfer Belediyesi’nin personel ihtiyacının karşılanması adına geçmiş yıllarda kurulan NİLBEL isimli şirket, bu kez Belediyenin gayrimenkullerinin değerlendirilmesi, satılması veya borç karşılığı verilmesine yönelik olarak yeniden gündeme geldi. “CHP’li Belediye, bizim anlayışımıza göre, Belediyenin Sosyal Sigortalar Kurumu’na olan borçlarını bahane edilerek, gayrimenkullerin yandaşlarına peşkeş çekilmesi adına bu gayrimenkullerin NİLBEL’e devir edilmek istendiğini düşünüyoruz. Aynı geçmişte NİLVAK’a yapıldığı gibi şimdi de NİLBEL şirketi aracılığıyla kamu malları birilerinin zengin edilmesine yönelik kullanılmak isteniyor. AK Parti gurubu olarak bu önergeye ret oyu verdik.” Şeklinde açıklamalarda bulunan Ufuk Ay, “Nilüfer sahipsiz değil. Atılan ve kanun dışı, hukuk dışı olduğuna inandığımız her konuda bizler sorumlu muhalefet anlayışı ile hareket edip, gereğini yapacağız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.