Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bursa'da açıkladı!

Bursa’da BTSO’nun davetlisi olarak sanayi yöneticileriyle bir araya gelen Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, şu ana kadar TÜBİTAK’ta 167 kişinin görevden alındığını söyledi.Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) binasında sanayici...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Bursa'da açıkladı!
Bursa’da sanayi yöneticileriyle bir araya gelen Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, şu ana kadar TÜBİTAK’ta 167 kişinin görevden alındığını söyledi.

Sanayici iş adamlarıyla bir araya gelen Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, FETÖ operasyonlarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Özlü, "TÜBİTAK bizim bakanlığımızla ilgili bir kuruluştur. Geçen dönemde burada malum yapının çok ciddi çalışmaları olmuştu. 2011-2013 yılları arasında TÜBİTAK’a bin 707 kişi almışlar. Yani TÜBİTAK’ın 4 bin 500 personel sayısının olduğunu düşünürseniz aşağı yukarı yarısı 2 yılda alınmış. Şimdi ciddi bir çalışma başlattık. Dün itibari ile TÜBİTAK’tan 139 kişiyi çıkardık. Yine 28 istifa oldu. Çıkarılıp takibe alınacağını düşünen kişiler istifa etti. Toplam dün itibariyle 167 ayrılma oldu. Birde bakanlık olarak olaylar başladıktan sonra 560 çalışanı açığa almıştık. Bunlardan da bizim bakanlığımızdan 63 kişiyi devletten tamamen çıkardık. Yine KOSGEB’ten de 47 kişiyi uzaklaştırdık, devletle tamamen ilişiğini kestik" dedi.

Basın mensuplarının ’2 yıl içinde bin 707 kişinin hepsinin FETÖ ile bağlantılı olup olmadığı’ sorusuna Bakan Özlü, "Bunların üzerinde çalışıyoruz. Hepsi değil belki ama büyük bir çoğunluğunun öyle olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakanlığa bağlı bütün birimlerde inceleme çalışmalarının yapıldığına dikkat çeken Özlü, ilerleyen günlerde açığa almalarla ilgili yeniden bilgilendirme yapılacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.