Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli’yi korkutan vekil!

Bursa Haber Ankara temsilcisi Hakan Şanlıtürk, Meclis'te yaşanan gerilimi değerlendirdi: "TBMM’de o hoş olmayan kavgayı başlatanlara da, orada rol alanlara da yazıklar olsun. Umarım yüzünüz kızarmıştır, bir nebze de olsa rahatsızlık duymuşsunuzdur."

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2017 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2017 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeli’yi korkutan vekil!

ANKARA KULİSİ

Hakan ŞANLITÜRK

TBMM’de o hoş olmayan kavgayı başlatanlara da, orada rol alanlara da yazıklar olsun. Umarım yüzünüz kızarmıştır, bir nebze de olsa rahatsızlık duymuşsunuzdur.

Meclis’teki olaylı oturumda kavgaya tutuşan milletvekili grubuna doğru ilerleyen  MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Devlet Bahçeli’yi korkuttu. Bahçeli, “Sen nereye gidiyorsun? Geç, otur” diye uyardı. Varlı bu sözler üzerine koltuğuna geri dönerek Ak Parti – CHP savaşını seyretmekle yetindi. Muharrem Varlı iri yarı ve genç bir vekil. Bahçeli herhalde bir kazaya yol açabileceğinden endişe ederek vekilini durdurdu.

Anayasa değişikliği mesaisinin ilk günü CHP’li Mustafa Balbay, kavga etmeyeceklerini, akla, mantığa ve duygulara hitap edeceklerini söylemişti. İki gün sonra kürsüye çıktı ve ortalığı yangın yerine çevirdi. Tutarsızlığın böylesine yazıklar olsun demezsek olmaz.

Çarşamba’nın son, Perşembe’nin ilk saatlerinde Meclis karışmıştı. Burnu kırılan, gözü kızaran, baldırı zedelenen, boğazı sıkılan milletvekillerinin yanında bacağındaki kanamanın ısırılma yüzünden oluştuğunu iddia eden vardı. CHP’liler kürsüyü işgal edince Ak Partililer onları iterek, vurarak dağıtmaya çalışınca CHP’li vekillerin destek aldığı kürsü de baskıya dayanamayarak devrildi. O sırada tekmeler, yumruklar havada uçuştu.

Perşembe, Genel Kurul 6 - 7 ve 8. maddeleri görüştü. Kuliste herkes Meclis’i ringe çeviren milletvekillerini konuştu. Şamil Tayyar bir CHP milletvekilinin yere düştüğünde ayaklarının arasında kaldığını onu kafasına darbe almaması için koruduğunu anlatırken, “Aynı adam kalktıktan sonra gitti bizim milletvekiline vurdu. Bilsem öyle yapacağını vallahi korumazdım” dedi.

Yanına gittiğimizde Ak Partili Metin Külünk bir arkadaşımıza ayağını gösteriyordu. Meğerse kürsü bacağının üzerine düşmüş. Ucuz atlatmış demek ki. Zira daha elim bir zarar gelebilirdi. Oturduğumuz masadan ayrılmadan önce, “Bu Anayasa değişikliği geçerse 331,332 veya 333 gibi bıçak sırtı bir sayıyla olur” dedi. Yani işin kritik olduğunu anlatmaya çalıştı. Tabi bu arada kürsü işgalinin nasıl bertaraf edildiği de iktidar tarafında ballandıra ballandıra anlatıldı. Fetih yapan komutan edalarıyla…

Ak parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın, CHP’li Eren Erdem tarafından ısırıldığı iddiası yalanlandı. Erdem bu iddiayı reddederken, Balta’nın bacağında yara olduğu, hatta kısa bir süre önce Meclis polikliniğinde pansuman yaptırdığı bilgisi CHP’lilerce anlatıldı.

CHP’li Engin Altay’ın şekeri de milletvekillerine dert oldu. Şekeri düştüğünde agresif tavır sergileyen Altay’ın aç kalmaması için tedbir alınması şaka yollu dillendirildi.

Bahçeli uzun süre kuliste oturdu. İsmet Büyükataman, Oktay Vural, Ekmelettin İhsanoğlu gibi isimler Bahçeli’ye eşlik etti. MHP’li Saffet Sancaklı, oy kullandıktan sonra yemeğe davet ettiği Bahçeli’nin, “Sayımı bekleyelim, ayıp olmasın” dediğini bazı Ak Partili milletvekillerine anlatırken nezaketine vurgu yaptı. MHP’liler kavga sırasındaysa daima olduğu gibi etrafını sararak liderlerini korumaya aldı. HDP’li vekiller ise kavgaya karışmayarak, izlemekle yetindi.

Kulislere yansıyan iddialardan bir de anayasa paketi Meclis’ten geçerse MHP’nin hükümet ortağı olacağı ve referanduma bu yapıyla gidileceğine yönelikti. MHP’ye 5 bakanlık verileceği öne sürüldü.

Bahçeli ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’tan gelen “Anayasa değişikliği kabul edilmezse erken seçime gidilir” yönündeki açıklamalar okuması “erken seçim şantajı” şeklindeydi. İki ismin sözlerinin seçimden korkan milletvekillerinin kabul oyu vermesine dönük bir adım olduğu yorumlarına sıkça rastlandı. CHP buna “Hodri meydan. Erken seçime gidelim” yanıtını verdi.

İktidar partisine mensup bazı milletvekillerinin kendi aralarında “Dolar 4 lira, esnafın durumu kötü, işsizlik ciddi problem. Bu şartlarda milletten nasıl oy isteyeceğiz?” mealinde konuşmaları da kulağımıza gelenler arasındaydı.

Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi milletvekillerine yemek ikramında bulundu. Menüde hindi, pilav, irmik helvası vardı. Muhalefet kulisindeyse kadayıf ikramı yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.