Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baba-kızın ölümüne yol açan sürücüye 8 yıl 10 ay

Bursa'da, Ağustos ayında meydana gelen kazada, kontrolden çıkarak otobüs durağında bekleyen Rasim Güngör (54) ile kızı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Tunay Güngör'e (24) çarparak ölümüne...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baba-kızın ölümüne yol açan sürücüye 8 yıl 10 ay
Bursa'da, Ağustos ayında meydana gelen kazada, kontrolden çıkarak otobüs durağında bekleyen Rasim Güngör (54) ile kızı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Tunay Güngör'e (24) çarparak ölümüne sebep olan sürücü, 8 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kazadan önce alkol aldığını mahkeme huzurunda itiraf eden sanık sürücü, davanın ilk duruşmasında, "Bir başka araç beni sıkıştırınca direksiyonu sağa kırdım, sonrasını hatırlamıyorum. Araç savrularak durağa girmiş ve iki kişiye çarpmış. İki kişinin ölümüne neden olduğum için pişmanım." demişti.

Bu sene 4 Ağustos günü Osmangazi ilçesi Yeni Yalova Yolu Panayır Köprüsü çıkışında gece 03.30'da meydana gelen kazada, Reşat Aydın (38) yönetimindeki 19 F 9838 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak önce kaldırıma, ardından otobüs durağına daldı. Kazada otomobil takla atarak durabildi. Bu esnada durakta bekleyen ve otomobilin altında kalan Rasim Güngör ile kızı Tunay Güngör, olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Reşat Aydın ile araçta bulunan Fatih K. ise sıkıştıkları yerden itfaiye ekiplerince kurtarılarak 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. Kaza mahallinde otomobil içindeki bira şişeleri dikkat çekti. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan sürücü 165 promil alkollü çıktı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen sürücü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianame sonrası, tutuklu sanık Reşat Aydın hakkında Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Bilinçli taksir ile ölüme sebebiyet vermek" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Reşat Aydın, davanın karar duruşmasında son kez hakim karşısına çıktı. Kazada ölen Rasim Güngör (54) ile kızı Tunay Güngör’ün (24) yakınları Yasin Güngör, Murat Güngör, Meryem Karataş, Leyla Güngör, Zenne Güngör, Rasim Güngör, son sözlerinde "Sanığa en ağır ceza verilmesini istiyoruz. Şikayetçiyiz." dedi.

KAZA ALKOLÜN ETKİSİYLE OLMAMIŞTIR

İki kişinin ölümüne çok üzüldüğünü belirten 3 çocuk babası sanık Reşat Aydın ise şunları söyledi: "Kaza, alkolün etkisiyle olmamıştır. Benim bilincim yerindeydi, bir arabanın sıkıştırması sonucu olmuştur. Böyle bir şeyin olmasını istemedim." Sanık avukatı İrfan Tuncel de kazanın alkolün etkisi ile olmadığını, başka bir aracın sıkıştırmasıyla olan bir olay olduğunu, olaydan sonra aracın lastiğinin patladığını öne sürdü.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi, baba ve kızın ölümüne sebep olan sanık Reşat Aydın’a; iki kişinin ölümünden dolayı 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, sanığın kararın kesinleşme tarihinden itibaren ehliyetinin 3 yıl ile geri alınmasına karar verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.