Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azeri Bakan Bursa'ya hayran kaldı

Azerbaycan Emek ve Ahalinin Sosyal Müdafaası Bakanı Selim Müslümov, Bursa’da tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azeri Bakan Bursa'ya hayran kaldı
 Azerbaycan Emek ve Ahalinin Sosyal Müdafaası Bakanı Selim Müslümov, Bursa’da tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in daveti üzerine çok istediği Bursa’ya gelip tarihi ve turistik mekanları gezen Azerbaycan Emek ve Ahalinin Sosyal Müdafaası Nazırı (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı) Selim Müslümov, “Ankara’dan Bursa’ya doğru yola çıktık. Maşallah yol çok güzel. AK Parti iktidarının bu ülke için yaptığı en güzel işlerden bir tanesi ben Türkiye’yi Avrupa memleketlerinden farklı görmedim” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret eden Müslümov, ziyaretten sonra Orhan Cami, Kozahan ve Ulucami'yi gezdi. Bursa’nın tarihi mekanlarını gezen Müslümov, daha sonra teleferikle Uludağ’a çıktı. 4 yıldır Türkiye’ye gelip gittiğini, 3 yıl da Marmara Üniversitesi'nde hocalık yaptığını anlatan Müslümov, "Türkiye’de geçirdiğim 4 yıl içinde hiç Bursa’ya gelmedim. Bunu bir eksiklik hissettim. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik beni Bursa’ya davet etti. Kendisine bu ziyaretten çok memnun olacağını söyledim. Dün biz Ankara’da 8’inci bakanlar arası komisyonun toplantısını yaptık. Onun raporunu imzaladık. Toplantıdan sonra Ankara’dan Bursa’ya doğru yola çıktık. Maşallah yol çok güzel. AK Parti iktidarının bu ülke için yaptığı en güzel işlerden bir tanesi. Ben Türkiye’yi Avrupa ülkelerinden farklı görmedim. Ankara’dan buraya kadar Avrupa’dan hiçbir farkınız olmadığını gördüm" dedi.

Azerbaycan ile Türkiye'nin birlikte atan kalp gibi olduğunu ifade eden Müslümov, "Bunu bizim Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte yaptıkları politikalar tasdik ediyor. Bu politikalar iki memleketin çok hızlı gelişmesini sağlıyor. Hem de uluslaarası toplantılarda, çok önemli kararlarda iki ülkenin tek bir söz söylemesini sağlıyor. Dünyada herkes biliyor ki, herhangi bir toplantıda Türkiye yoksa, fakat Azerbaycan ordaysa, kimse Türkiye hakkında bir söz söylemez. Aynı şey tersi için de geçerli. Allah bize bugünki gelişmenin devamını kısmet etsin. Bugünkü hızla giderse Türkiye önümüzdeki 10 yılda dünyanın ilk on büyük ekonomisi arasına girer. Biz G20’de dünyanın 20 büyük ülkesi arasında bir Türk ülkesini gördüğümüzde, kendimiz varmışız gibi hissediyoruz. Yakın zamanda biz Avrupa oyunlarına ev sahipliği yapacağız. Herkesi ülkemize davet ediyoruz. Bizim son 10 yılda Azerbaycan olarak ekonomimizde yüzde 3.5'lik büyüme gerçekleşti. Bu dünyada yeni bir rekor. İnşallah bu devam edecek. Bugün Türkiye’yi gelişmiş ve insanların yüzündeki mutluluğu görmekten çok büyük gurur duydum. Allah bunun devamını getirsin” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.