Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atilla Ödünç’ten inşaat sektörü ile ilgili açıklama

Bursa Haber’e konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, 2020 yılı itibariyle Cumhurbaşkanının konut faiz oranlarının düşürülmesi ile ilgili yeni bir müjdeyi vereceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2020 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2020 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atilla Ödünç’ten inşaat sektörü ile ilgili açıklama

HABER: BURHAN KAYA

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Türkiye-Zambiya Dostluk Grubu Başkanı Atilla Ödünç Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu. Açıklamalarına yeni yılın Türkiye’ye hayırlar getirmesini dileyerek başlayan Ödünç şunları söyledi: “Ülkemiz son yıllarda büyük kalkınma ve gelişme gösterdi. Milletimizin de beklentisi doğrultusunda hızla gelişen ve değişen dünyada Türkiye’nin de söz sahibi olması için büyük atılımlara imza attık, atmaya devam ediyoruz. Geçen yıl bazı zorluklar yaşamış olsak da, krizi fırsata çeviren bir anlayış gösterdik. Sıkıntılara rağmen birçok projeyi hayata geçirdik. Tüm zorluklara rağmen ülkemizi bu noktalara taşımamız gurur kaynağı. Artık dünya ile yarışıyoruz.”

ULAŞIM

Ulaşım anlamında yapılan yatırımlara da değinen Ödünç, şunları söyledi: “Ak Parti hükümeti olarak ulaşımda ülkemize çağ atlatacak projeleri yaptık. Özellikle yurdun her tarafında, şehirleri birbirine yaklaştırdık. Hava, kara ve deniz ulaşımlarına yapılan yatırımlarla hem güvenli hem hızlı hem de konforlu ulaşım imkanı sunuldu. Vatandaşlarımızda bunun farkında. Bu yatırımların devamı gelecek. Ülkemizi imar etme noktasında çalışmalarımız sürecek.”

SAĞLIK

Sağlık yatırımları anlamında da önemli işlere imza attıklarını ifade eden Atilla Ödünç, “Sağlık yatırımlarında hem ülkemize hem de Bursa’ya ciddi atılımlar yapıldı. Özellikle Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla Bursa, hem bölgede hem de Türkiye’de önemli bir sağlık noktası haline geldi. Ancak diğer hizmetlerde olduğu gibi bu hastane ile ilgili çok fazla bilgi kirliliği yapıldı. Elbette ufak tefek aksaklıklar olabilir ancak bu sıkıntılara anında müdahale edebiliyor musunuz o önemli. Vatandaşlarımız burada çok güzel hizmetler görüyor. Özellikle metro bağlantısı da tamamlandıktan sonra bu hastanemiz daha randımanlı hizmet verecek. Biz bu yapılan yatırımlarla gurur duyuyoruz” dedi.

İNŞAAT

İnşaat sektöründeki durgunluğa da değinen Ödünç, gerek devler gerekse özel sektör olarak ülkede inşaat anlamında önemli işlerin yapıldığını söyledi. Son iki yıldır bir daralmanın olduğunu vurgulayan Ödünç, “Dövizin TL karşısında ki durumu ve likiditedeki sıkışıklıktan dolayı inşaat sektöründe daralma oldu. Bu daralmayı yaratan etkenler vardı. Bunlar; Konut faiz oranlarının yüksek olması. Ancak Cumhurbaşkanımızın da açıklamalarıyla geçen aylarda faiz oranlarında ciddi bir düşüş olmuştu. Bunun neticesinde mevcut konut stoku yavaş yavaş erimeye başladı. Bunun geri dönüşünü alıyoruz. İşte bu gibi etkenleri ortadan kaldırdığımız zaman inşat sektörü de canlanacaktır. Öte yandan yeni yıl ile birlikte sıfır konutlarda faiz oranlarının daha da düşeceğinin müjdesini Cumhurbaşkanımız verecek. Şu anki mevcut oranın daha da altına inecek” dedi.

Öte yandan Milletvekili Atilla Ödünç, yeni yaşına giren Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Özgür Ekinci’ye pasta alarak sürpriz bir şekilde doğum gününü kutladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.