Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arınç'tan açılışını yaptığı okulun öğrencilerine iş sözü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa ziyareti kapsamında açılışını yaptığı Türk Eğitim Vakfı (TEV) Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine, temeli atılacak olan Bursa Şehir Hastanesi'nde yüksek maaşlı iş sözü verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arınç'tan açılışını yaptığı okulun öğrencilerine iş sözü
 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa ziyareti kapsamında açılışını yaptığı Türk Eğitim Vakfı (TEV) Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine, temeli atılacak olan Bursa Şehir Hastanesi'nde yüksek maaşlı iş sözü verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, resmi açılışını yaptığı TEV Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Lisesi’nde, Türkiye adına sağlık personeline ihtiyaç olduğunu belirtti. Resmi törenle gerçekleşen açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç katıldı.

Öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisiyle başlayan açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yüksek maaşlı iş sözü verdi. Arınç, "4 yıl boyunca Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptığım Bursa’da en çok hoşuma giden ve en çok arzu ettiğim törenler eğitimle ilgili açılışlarımız oldu. Bir taraftan Milli Eğitim Bakanlığımızın, bir taraftan da hayırsever, Bursalı büyüklerimizin yaptırdıkları eğitime yüzde 100 destek sağlayacağını sayabileceğimiz çok güzel okullar açtık. Bugün de TEV’in büyük gayretleriyle, rahmetli Hayri Tokaman’ın ismini taşıyan bu güzel sağlık meslek lisemizin açılışını yapmak için buradayız. Bu lisede okumak, eğitim görmek bir ayrıcalıktır. Bu yüzden okulumuzun değerini bilelim ve öğretmenlerimizi sevelim. Eminim ki öğrencilerimizin ebeveynleri de çocuklarını böylesine bir okulda okutmaktan büyük mutluluk duyuyordur. Son düzenlenen eğitim sistemimizle meslek liselerinin önünü açarak ayrıcalıkları kaldırdık. Bu hükümetin en çok nesinden memnunsunuz diye sorulduğunda yüzde 70 sağlık hizmeti diyor. Bu sağlık meselesinin en büyük konusu bu liselerden yetişecek gençlerimizdir. Nitelikli sağlık çalışanlarına sahip olmak mecburiyetindeyiz. Gençlerimizin sağlık meslek liselerine gelerek en iyi şekilde yetişmesini, iyi bir meslek sahibi olup güzel maaşlar kazanarak, hayatlarına yön vermelerini istiyoruz. İnşallah 9 Mayıs’ta temelini atacağımız bin 355 yataklı Bursa Şehir Hastanemizin elemanları hazır, sizler olacaksınız. Hepiniz okulunuzu bitirip en yüksek maaşla hastanemizde işe başlayın" diye konuştu.

Açılıştan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "2014 yılında bu okulun temelini ziyarete geldiğimizde bizi izleyen velilerimiz ‘Çocuklarımız Otosansit’te sığıntı gibi eğitim görüyor' dediler. Biz de Şubat ayı ikinci dönem itibariyle okulumuzu buraya taşıdık. Şu anda 575 öğrencimiz ve 49 öğretmenimiz görev yapmaktadır. Okuluz çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun" dedi.

Bursa’nın TEV adına önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ise "Bursa ilimize bir eğitim kurumu daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. En büyük hedefimiz, geleceğin mimarları, aydınlık Türkiye’mizin umutları gençlerimizin geleceğe güvenle bakmalarını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kurdeleyi keserek okulun resmi açılış törenini gerçekleştirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.