Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arınç: Bursa'da büyük bir başarı kazandık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti olarak yerel seçimlerde Bursa’da büyük bir başarı kazandıklarını belirterek, “Sonuç itibariyle Bursa’mızı çok başarılı buluyorum. İnşallah cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminde Bursa kendisine yakışanı en iyisiyle yapacaktır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2014 00:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2014 00:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arınç: Bursa'da büyük bir başarı kazandık

AK Parti Bursa İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, yerel seçimlerde Bursa’nın büyük bir başarı kazandığını ifade ederek, “Önümüzdeki oy oranları şüphesiz kesin değil. Şu anda açılan sandık sayısı yüzde 40. Tüm sandık sayısının yüzde 40'ı kadar. Aranın çok fazla kapatılmayacağını, bu sonuçlarla belediyeleri kazanmış olabileceğimizi gösteriyor. Büyükşehirimizde 50'nin üzerindeyiz. Büyükorhan önceleri AK Parti'nin aleyhinde görünüyordu. Kesin sonucu aldık. 44,6 ile seçimi kazandık. Diğerleri kesin sonuçlar değil, ama bitmek üzere. Gemlik 40,8, Gürsu 52.3, Harmancık 50, İnegöl 55,6, İznik 43.8, Karacabey 35.6, Keles'te 58,3 ve Kestel'de 39. Mudanya'da şu anda ikinci durumdayız yarım puan fark var. Şu anda CHP önde gözüküyor. Mustafakemalpaşa ilçemizde 37,6. Nilüfer'de ikinci durumdayız, ara bir hayli açık. Ayrıca Orhaneli’nde 43.8 oy oranı olurken, Orhangazi’de 41” dedi.

 

SON OY RAKAMLARI

Osmangazi ilçesinde AK Parti’nin oy oranının yüzde 48, Yenişehir’in yüzde 48 ve Yıldırım ilçesinin yüzde 49 olduğunu kaydeden Arınç, “Bize gelen sonuçlardan Büyükorhan, Harmancık, Keles ve Orhaneli'de kazandık. Orhaneli'nde 350 oy farkıyla kazanmış durumdayız. Şu anda Mudanya'da yarım puanlık farkla arkadan takip ediyoruz. Kazanma ihtimalimiz çok yüksek. Nilüfer'de ara kapatılamayacak kadar gerideyiz. Şu an itibariyle 1+16. 16 ilçede AK Parti büyükşehir belediye başkanlığını kazanmış durumda” ifadelerini kullandı.

 

“BURSA BÜYÜK BİR FERAGAT ÖRNEĞİ GÖSTERDİ”

Son sonuçlar itibariyle başta Büyükşehir Belediye Başkan aday Recep Altepe’nin yüzde 50'nin üzerinde oy alarak kazandığını ifade eden Arınç, “Sandıkların yüzde 40'ı sayılmış. Neticeler alınmış durumda. Kırsal kesim ve merkezin oylarını analiz ettiğimizde birkaç puan fazla alabiliriz. Geri gidiş veya kaybetmek, Allah'ın izniyle mümkün görünmüyor. Başta il başkanımız, ilçe başkanlarımızın, değerli adaylarımızın, büyükşehir belediye başkanlarımız, meclis üyelerimizin, yönetici arkadaşlarımız, gençlik ve kadın kollarının çok büyük etkileri oldu. Çok büyük performans ile çalıştılar. Büyük bir feragat örneği gösterdiler. Bütün illere örnek gösteriyorum. Arkadaşlarımız çok gayret etti. Yüzümüzü kara çıkartmadılar. Biz şüphesiz iddiası olan bir parti olarak 1+17'yi hesaplamıştık. 18 ilçenin tamamında başkanlığı kazanacağımızı ifade etmiştik. En büyük iddiamız Nilüfer'deydi. Tekrar kazanamadık. Bunun sebeplerini kısmen bildiğimizi düşünmüştük, seçim sonuçları kesinleştikçe, analizlerimizi birlikte yaparız. Nilüfer güzel insanların yaşadığı beldedir. Orada neden kazanamadığımızı paylaşırız. Bunlara rıza göstermemiz gerekiyor. Nilüfer'e gittiğimizde biz kabahati kendimizde ararız. Kazanan belediye başkanın şahsında ayrı özel önemli ilişkiler söz konusu olabilir. Bildiklerimizi paylaşırız” şeklinde konuştu.

 

“ALLAH HER ŞEHRE ALTEPE GİBİ BAŞKAN NASİP ETSİN”

Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım’ı kritik 3 ilçe olarak gördüğünü dile getiren Arınç, "Buradaki sonuçların farklı olabileceğini düşünüyordum. Mudanya öne geçer ve kazanırsa bizi çok mutlu etmiş olacak. Mudanya'nın da yapılan bu kadar hizmetler karşısında AK Partili belediye başkanına yöneleceğini tahmin ediyorum. Nilüfer için kazanmak ve kaybetmek adeta kılıcın üzerindeydi. Kazanamamış durumdayız. Çok büyük eksiklik değil. Ama orada da belediye başkan adayımız Dr. Mustafa Esgin ve başkanımızın iyi çalıştığını düşünüyorum. Galip sayılır bu yolda mağlup. Ben arkadaşlarımızın çalışmalarını yakından takip ettim. Bu bir nasip meselesidir. Nilüferle ilgili problem varsa bunu çözeceğiz. Milletvekillerimiz çok çalıştılar. İl başkanlığının programı çerçevesinde çalıştılar. 11 milletvekili arkadaşımıza teşekkür ediyorum. En yüksek performansı Altepe gösterdi. Onun her gittiği yerden iyi sonuçlar aldık. Gecesini gündüzüne kattı, çok çalıştı. Allah her şehre Altepe gibi bir başkan nasip etsin. İkinci dönemde çok daha güzel hizmetler yapacak. Projelerini gerçekleştirecek. Sonuç itibariyle Bursa’mızı çok başarılı buluyorum. İnşallah cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminde Bursa kendisine yakışanı en iyisiyle yapacaktır” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.