Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’daki patlamanın nedeni henüz belirlenemedi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) otoparkında park halindeki araçta meydana gelen patlamada, 10 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’daki patlamanın nedeni henüz belirlenemedi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) otoparkında park halindeki araçta meydana gelen patlamada, 10 kişi yaralandı. Patlamanın meydana geldiği araç tamamen parçalanırken, çevresinde bulunan 5-6 araç ise büyük çapta hasar gördü. Antalya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada olayla ilgili yayın yasağı getirildiği ve patlamanın sebebinin araştırıldığı bildirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ise olayın terör saldırısı intibası uyandırmadığını belirtti.
Edinilen bilgiye göre, saat 08.55 sıralarında ATSO’nun çevreyolu üzerindeki binasının otoparkındaki bir araçta patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis olay yerine sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği araç tamamen parçalanırken cam kesiği nedeniyle 10 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahelenin ardından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Araç tamamen parçalandı
Patlamanın meydana geldiği araç tamamen parçalanırken, çevresinde bulunan 5-6 araç ise büyük çapta hasar gördü. Olayın ardından ATSO binası ise boşaltıldı.
Patlamanın ardından olay yerine gelen Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, çalışmaları koordine etti. ATSO çalışanlarının yanı sıra vatandaşların da kullanabildiği otoparkın çevresinde polis ekiplerince güvenlik çemberi oluşturulurken, vatandaşların içeri girmesine izin verilmedi. Polis ekipleri, ikinci bir patlama ihtimaline karşın bina çevresinde de arama yaptı.

Antalya Valiliği: "Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi"
Antalya Valiliği, sabah saatlerinde meydana gelen patlamada can kaybının olmadığını ve 10 kişinin cam kesiği sebebiyle yaralandığını bildirdi.
Açıklamada, "Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Çevre binalarda meydana gelen cam kırılmaları sebebiyle 10 kişi cam kesiği şeklinde yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

ATSO Başkanı Çetin: "Nedeniyle ilgili net bir bilgimiz yok"
Olay yerine gelen ATSO Başkanı Davut Çetin, patlamada vatandaşların cam kırıkları yüzünden yaralandığını belirterek "Onların da durumları iyi. Patlamanın nedeniyle ilgili net bir bilgimiz yok" dedi.

Menderes Türel, konuşma yapacaktı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, öğleden sonra ATSO Başkanı Davut Çetin’i makamında ziyaret edecek ve saat 15.00’de meclis toplantısında konuşacaktı. Yaklaşık 150 iş adamının katıldığı toplantı, yıllardır sabah yapılırken, geçtiğimiz toplantıda öğleden sonra yapılmasına karar verilmişti.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ATSO otoparkında meydana gelen patlamanın terör eylemi intibası vermediğini, olayda cam kırıklarından yaralanan vatandaşlar olduğunu söyledi.
Patlama ile ilgili açıklama yapan Türel, "Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın otoparkında bir araçta patlama meydana geldi. ATSO’nun binası yoğun olarak camla kaplı. Aldığım bilgiye göre, 10-12 vatandaş cam kırıkları nedeniyle yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Bugün saat 15.00’de ATSO meclisinde konuşmam olacaktı. ATSO toplantısı programıma olduğu gibi devam edeceğim. Bu olayın terör eylemi olduğu intibası vermiyor. Burası Antalya şehir merkezine uzak bir yer ve kimsenin olmadığı bir saatte meydana geldi" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.