Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da ‘Açık Kapı Günü’

Ankara Almanya Büyükelçiliği'nin ikinci kez düzenlediği "Açık Kapı Günü" programına katılan gazeteciler ve gazete sahipleri, merak edilen soruların yanıtını aradı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 01:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da ‘Açık Kapı Günü’

Ankara Almanya Büyükelçiliği, 'Açık Kapı Günü' programı kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden 20 gazeteci ve gazete sahibini ağırladı. 4-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye'de ikinci kez gazetecilere kapılarını açan elçilik programına, Bursa Haber Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar da katıldı. Almanya Büyükelçiliği’nde yapılan toplantıda Elçi Dr. Dirk Rotenberg, Türkiye'nin değişik illerinden gelen gazetecilere ve gazete sahiplerine bilgiler aktarıp, sorularını yanıtladı.

İki ülke ilişkilerine değinen Dr. Rotenberg, şu ifadelere yer verdi: "Dünya çapına baktığınız zaman aslında komşu olmaksızın böylesine yoğun bir ilişki içinde bulunan pek ikili ilişki bulunmamakta. Dolayısıyla biz bu işi emsalsiz olarak görüyoruz.  Mesela Amerika ile Kanada gibi veya Rusya’nın komşu ülkelerle olduğu gibi var belki ama onlar komşu netice itibari ile. Türkiye ile Almanya arasında komşuluk bağı bulunmamakta. Tabi bu ilişkilerimiz tarihi açıdan çok geriye gidiyor belki ama günümüze baktığımız zaman bireysel anlamda da bu ilişkiler yoğun olarak ilerlemekte. Netice itibarı ile Almanya’da üç buçuk milyona yakın Türk kökenli vatandaşlarımız var. Diğer yandan yine beş milyonluk kişi var ki bu insanlar da şuanda Türkiye’de yaşıyor.  Almanya’da doğup yirmili-otuzlu yaşlarda Türkiye’ye dönmüş olan bir kesim de var. Burada beş milyon gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Tabi okulun binasını inşa etmekle yetmiyor okula öğretmene de ihtiyacımız var. İki tarafta tamam bina inşa ediliyor ama diğer taraftan bu okulda eğitim verecek olan öğretmenlere de sözleşme sağlanmıyor Avrupa Birliği programı kapsamında. Dolayısıyla önümüzdeki yıllar bunun da belli bir süresi var. Süre içerisinde okullarda eğitim verilmesi de sağlanmış olur." Öte yandan programın çok verimli geçtiğini söyleyen Bursa Haber Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, iki ülke dinamiklerinin birbirini daha iyi tanıması ve karşılıklı görüş alışverişleri için bu tarz toplantıların çok önemli olduğunu vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.