Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Mahalle Konağı hizmet açıldı

Anadolu Mahalle Konağı’nın açılışında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yaşam standartları yüksek, şehir estetiğine sahip, sükunetin hakim olduğu yaşam alanları inşa ettiklerini söyledi.Modern ve çok amaçlı...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Mahalle Konağı hizmet açıldı

Anadolu Mahalle Konağı’nın açılışında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yaşam standartları yüksek, şehir estetiğine sahip, sükunetin hakim olduğu yaşam alanları inşa ettiklerini söyledi.

Modern ve çok amaçlı kullanıma sahip merkezlerle mahallelere değer kazandıran Yıldırım Belediyesi; 268 metrekarelik alanda muhtarlık, toplantı odası ile 4 adet YIL-MEK kurs merkezinden oluşan Anadolu Mahalle Konağı hizmete açıldı. Konağın açılışı için düzenlenen törene Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanısıra, AK Parti Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Yıldırımlı muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Bölgenin potansiyeli artacak"

Türk toplum yapısının merkezinde mahalle kültürü ve komşuluk ilişkileri olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Yeni Yıldırım’ın bu temeller üzerine inşa edileceğini vurguladı. Toplumun bu hasletlerinin yaşatılmasında mahalle konaklarının önemli bir işlev yükleneceğini dile getiren Başkan Edebali, “Çok işlevli konaklarımızda, sağlıktan eğitime, muhtarlık hizmetlerinden kültürel etkinliklere bir çok hizmeti aynı çatı altında bulabiliyor. Hizmet vatandaşımızın ayağına gidiyor. Böylece devletle millet arasındaki mesafe her geçen gün kısalıyor. Anadolu Mahallesi, ticari potansiyeli yüksek olan bir bölge. Biz bu potansiyeli daha da yükseltecek, bölgemizin rekabet gücünü arttıracak projeler hazırlıyoruz. Burada inşa edeceğimiz Vişne Han bu konuda önemli misyon üstlenecek” dedi.

"Zaman kaybına tahammülümüz yok"

Yıldırım’ın modern şehirleşme konusunda yeterince vakit kaybettiğini, artık ilçenin böyle bir lüksü kalmadığını kaydeden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Aceleye getirip, günü kurtarmak adına, kısa süre sonra işlevini kaybedecek çalışmalardan kaçınıyoruz. 30 yıl sonrasının 50 yıl sonrasının Yıldırım’ını inşa etmeye talip olduğumuz için planlama sürecinde ince eleyip sık dokuyoruz. Yıldırım’a değer katacak, insanlarımızın ihtiyaç duyduğu yatırımları hayata geçirmek için önemli vizyon projelerini ilçemize kazandırıyoruz. Bu kapsamda Türkiye’nin en büyük spor kompleksi önümüzdeki yılın başında hizmete girecek. Sular Vadisi Doğa Parkı çalışmaları sürüyor. Sadece Bursa’ya değil tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nin resmi temel atma töreni 4 Nisan’da yapılacak. Bunların yansıra Osmanlı Mahallesi, gençlik merkezleri, Engelsiz Yaşam Merkezi, gibi projeleri ilçemize kazandıracağız” diye konuştu.

"Büyük bir yükün altına girdik"

Plansız yapılaşmanın Yıldırım’ın kaderi olamayacağını vurgulayan Başkan Edebali, kentsel dönüşümün merkezinde yer alan mahallenin doğru planlanması gerektiğine işaret ederek, “Yıldırım’ı yeniden inşa etmek için büyük bir yükün altına girerek, ilçemizin yarısının imar düzenini değiştiriyoruz. Hem kültürel hem ticari hem de sosyal yönleri güçlü mahalleler planlıyoruz. Mahallelerimizde, estetik olacak, sükunet olacak. Bunlarla birlikte yaşam standartları yüksek bir şehir inşa etmek bizim gelecek nesillere borcumuz. Bu borcumuzu ödemek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyor, tüm enerjimizi buna harcıyor ve bu noktada her türlü riski alıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Edebali Yıldırım’ın kaderini değiştirecek"

Yıldırım’da yürütülen çalışmalara yakından şahit olduğunu ve Yıldırımlılara adına büyük bir mutluluk duyduğunu aktaran Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de “Bursa’nın en zor ilçesi olan Yıldırım’ı Bursa’nın parlayan yıldızı haline getirmek için gecesini gündüzüne katan ve bu hedefe doğru kararlılıkla yürüyen bir ekip var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2001’de Türkiye’nin kaderini değiştirdiği gibi, bu ekibin başında bulunan İsmail Hakkı Edebali de Yıldırım’ın kaderini değiştirecek” dedi. AK Parti iktidarlarının hem yerelde hem de genelde Türkiye’ye klasman atlattığını söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise “ Yıldırımlılara daha yaşanabilir bir ilçe bırakmak için adeta kendisini vakfeden Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’yi kutluyorum” diye konuştu. Yıldırım’da hayata geçirilen yatırımlarla ilçedeki yaşam standartlarının her geçen gün yükseldiğini belirten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da Yıldırım Belediyesi’ne ve Başkan Edebali’ye ilçeye kazandırdığı projelerden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdelesi kesilen Anadolu Mahalle Konağı Hizmete açıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.