Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu lezzetleri Mudanya'da

Mudanya ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen “Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri” başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu lezzetleri Mudanya'da

Anadolu lezzetlerinin tanıtıldığı fuar 4 gün sürecek. Güzelyalı Mahallesi’ndeki kapalı pazar yerinde 52 ilden 98 firmanın katıldığı fuarda Mudanyalılar Anadolu’nun mahalli ürünleri tatma imkanı buldu. Mudanya Meyve Üreticileri Birliği ile Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği (Kırsalder) ve Mudanya Belediyesi ortaklığında düzenlenen fuar, belediye bandosunun yanı sıra Türk sanat, pop ve halk müziği konserleriyle başladı.

Kırsalder Başkanı Sedat Kolcuoğlu, maksatlarının her yöreye mahsus ürünleri tüketicilerle buluşturmak olduğunu, mayıs ayında Antalya’da başlangıcı yapılan fuarlara Isparta ile devam ettiklerini söyledi. Bu defa bir ilçede yapmak için Mudanya’ya geldiklerini belirten Kolcuoğlu, şimdiden 2015 yılına ilişkin programı yapmak için kolları sıvadıklarını, Mudanya’dan alacakları geri dönüşle birlikte önümüzdeki yıl yeniden Mudanya’da buluşmak istediklerini anlattı.

Türkiye Meyve Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı olan Fazlı Aydoğan ise, halkın mahalli ve doğal ürünlere duyduğu hasret açısından önemli bir fırsat olan bu fuara bütün Bursalıları beklediklerini ifade etti.

Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay da, “Yörelerde yetişen ürünlerin pazarlanması çok önemli. Biz de eylül ayında Mudanya’mıza özgü ürünlerimizden bağ bozumu üzümleri Çağrışan’da, kara incirimizi Akköy’de, dünyaca ünlü zeytinimizi de Tirilye’de düzenleyeceğimiz şenliklerle ön plana çıkaracağız” diye konuştu.

Açılışa Bursa milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, İsmet Su, Necati Özensoy ile Mudanya Kaymakam Vekili Mustafa Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile çok sayıda davetli katıldı.

24 Ağustos’a kadar açık kalacak fuarda vatandaşlar istedikleri ürünü tadarak satın alabiliyor. Girişlerin ücretsiz olduğu fuarda Türkiye’nin dört bir yanından lezzetlerin yanı sıra, kültürel semboller, folklor, el sanatları gibi değerlerin sergilendiği stantlar da bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.