Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altıparmak sakinleri camilerini geri istiyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Altıparmak sakinleriyle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altıparmak sakinleri camilerini geri istiyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Altıparmak sakinleriyle bir araya geldi.

Başkan Dündar, mahalle muhtarlarına teknoloji desteğini sürdürüyor. Altıparmak Muhtarı Mevhibe Rahşan Aslantaş’a bilgisayarını teslim eden Dündar, vatandaşlardan talep ve şikayetlerini dinledi. Muhtar Aslantaş, Başkan Dündar’dan tarihi Altıparmak Camii’nin yeniden mahalle sınırlarına dahil edilmesini istedi.

Aslantaş, Bursa’nın en eski mahallelerinden olan Altıparmak’ta çok ciddi sıkıntılar olmadığını ifade ederek, “Bazı ufak tefek ihtiyaçlarımız var. Merkez mahalle olduğumuz için okulumuz ve muhtarlığımızın bulunduğu kısma, güvenlik maksadıyla MOBESE sistemi kurulmasını istiyoruz. Yine okulumuzun duvarlarının üst kısmına tel örgü istiyoruz. Bunun dışında, çocuklarımızın oynayacağı küçükte olsa bir çocuk parkına ihtiyacımız var” dedi.

Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olmasına rağmen Altıparmak sınırları içerisinde bir camileri olmadığını söyleyen Aslantaş, “Altıparmak Mahallesi’nin ismini taşıyan ve 1471 yılında yapılmış camimiz, bugün için Yahşibey Mahallesi sınırları içerisinde kalmış durumda. Altıparmak sakinleri olarak, mahallemizin ismini taşıyan tarihi Altıparmak Camii’nin yeniden mahallemiz sınırlarına dahil edilmesini istiyoruz” dedi.

Başkan Mustafa Dündar, “Altıparmak, Osmangazi’nin planlı bir şekilde inşa edilen ilk mahallelerinden birisi. Mahallenin birtakım ihtiyaçları var. Muhtarımızın da bizden bazı talepleri oldu. Biz Osmangazi sınırları içerisindeki tüm mahallelerimizi tek tek geziyor, vatandaşları dinliyoruz. Bu talepler doğrultusunda çalışıyoruz. Vatandaşlar, Altıparmak’ın adını taşıyan cami ile ilgili taleplerinde haklı. Ancak bu, mahalle sınırının değişikliği ile ilgili düzenleme gerektiren bir konu. Bu konuyu da mutlaka inceleyip değerlendireceğiz” dedi.

Başkan Dündar, mahalle ziyareti sırasında taksi durağını ziyaret ederek, taksi esnafı ile de sohbet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.