Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altepe'ye coşkulu karşılama

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihinde ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan ilk isim olan Recep Altepe, tarihi bina önünde binlerce vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı. Dünya şehri olma yolunda geçen 5 yılda sağlam temeller attıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Şimdi bu sağlam temeller üzerine geleceğin inşasına başlıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2014 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2014 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altepe'ye coşkulu karşılama

Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna iki dönem üst üste oturmayı başaran ilk isim olarak tarihe geçen Başkan Recep Altepe, ikinci dönem için mazbatasını İl Seçim Kurulu’ndan aldı. Mazbatasını aldıktan sonra Heykel’deki tarihi binaya gelen Başkan Altepe, burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Yeni hizmet döneminin başlaması nedeniyle düzenlenen törende Başkan Altepe’ye, Bursa Milletvekili İsmet Su, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Barışık ile ilçe belediye başkanları da eşlik etti.

Tarihi bina önünde toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tüm zamanların en güzel şehirlerinden biri olduğunu belirterek, “Bir Bursa evladı olarak, yapacağımız bu kutsal göreve ikinci defa seçilmenin onuru yaşıyorum. Bana bu onuru yaşattığınız için hepinize şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Bursa için belirledikleri vizyonu 5 yıl önce ortaya koyduklarını hatırlatan Başkan Altepe, “’Doğal güzelliklerimize, yeşilimize, tarihi kültürel değerlerimize sahip çıkacağız’ dedik. Bu uğurda önemli çalışmaları gerçekleştirdik. Bursa her alanda dünya şehri olma yolunda ilerliyor. Tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bursa ile yatıp, Bursa ile kalkacağız. Her zaman halkımızla birlikte olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu halkı iktidara taşımaya devam edeceğiz. Halkımızın öncelikleri bizim önceliklerimiz olacak. Elbette makro ölçekli projelerimiz sürecek ama halkımızın önceliği olan projeler her zaman bizim önceliğimiz olacak” diye konuştu.

Bursa’nın gelişmesine, kalkınmasına katkı koyacak, fikir üretecek kim varsa bugüne kadar olduğu bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceklerinin altınızı çizen Başkan Altepe, “Milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri katkı verecek kim varsa birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bursa’mızın delikli kuruşuna da sahip çıkacağız. Bursa’mızın rantı Bursa’ya kalacak. Bir dönemde birkaç dönemdeki işleri yapmaya, hizmetleri yağdırmaya devam edeceğiz. Yapacak çok işimiz var ama biz hazırlıklıyız. Geçen 5 yılda bir temel oluşturduk. Bunun üzerine koyarak devam edeceğiz. Bursa her alanda fark yaratacak. Yeni dönem projelerimizi saydık, başlıklarını okumak 1,5 saat sürdü. Proje üretmek, hizmet üretmek bizim işimiz. Semeresini de Bursa görecek inşallah” dedi.

Dünya şehri olma yolunda temelleri attıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bu sağlam temeller üzerine geleceğin inşasına başlıyoruz. Yapacak çok iş var. Hedefimiz dünya kenti Bursa’yı oluşturmak. Rakibimiz Avrupa şehirleri. Tüm gücümüzle çalışacağız. Uludağ ile kültür ve tarihimizle, sahillerimiz, tarım ve sanayi ürünlerimizle, Bursaspor’umuzla marka olacağız. Söylediklerimizde samimiyiz. Bu samimiyetimizi 10 yılda yaptıklarımızla gösterdik. İnşallah bu dönemde de ne söylediysek çok daha fazlasını yerine getireceğiz. Gerek şehir dışından erişilebilirlik, gerek şehir içi ulaşım, köprüler, kavşaklar, Bursa’nın demir ağlarla örülmesi, tarihi miras, yeşil alanlar, meydanlar, Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerimiz, 17 ilçemizde kırsal kalkınmanın sağlanması konusunda hazırladığımız projeleri bir bir uygulamaya geçiriyoruz” diye konuştu.

Bursa Milletvekili İsmet Su ise, AK Partili belediyelerin hizmetteki farkının vatandaş tarafından çok iyi algılandığını belirterek, “İyi ki 2002’de Bursa’da ve Türkiye’de AK Parti’yi iktidara getirdiniz. İyi ki 2004’te belediyeleri AK Partili başkanlara teslim ettiniz. AK Partili belediyelerin bir farkı var. Biz devir alır, hizmet veririz. Milletimiz yapılanları gördü ve dedi ki ‘10 yıldır devam eden AK Partili belediye hizmetleri 5 yıl daha devam etsin’. İnşallah sizin desteklerinizle bu hizmetler nice 5 yıllar devam edecek. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe başta olmak üzere bütün başkanlarımıza muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

İLK TEBRİK ANNEDEN

Büyükşehir’de ikinci döneme başlayan ilk Başkan olan Başkan Altepe’yi bu mutlu gününde annesi Necla Altepe, eşi Hüsniye Altepe ve aile fertleri de yalnız bırakmadı. Tarihi bina önündeki törenin ardından içeriye geçen Başkan Altepe, annesi Necla Altepe’nin elini öpüp, hayır duasını aldıktan sonra birlikte yeni dönem için hazırlanan pastayı kesti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.