Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altepe’den ‘kentsel dönüşüm’ çağrısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şu anda Bursa’da binlerce binanın yıkılarak yenilendiğini hatırlatarak, depreme karşı tedbirini almak isteyen vatandaşları kentsel dönüşüm için kendilerine başvurmaya çağırdı.Kentsel Dönüşüm...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altepe’den ‘kentsel dönüşüm’ çağrısı
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şu anda Bursa’da binlerce binanın yıkılarak yenilendiğini hatırlatarak, depreme karşı tedbirini almak isteyen vatandaşları kentsel dönüşüm için kendilerine başvurmaya çağırdı.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı Bursa’da başladı. Merinos AKKM’deki kurultayın açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Sabah Gazetesi yetkilileri ve davetliler katıldı. Kurultayın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’daki riskli statüdeki konutları 0.50 emsal artışıyla yenilemeyi ve şehri daha sağlıklı bir görünüme kavuşturmayı düşündüklerini söyledi.

Benzer uygulamayı turizm sektöründe denediklerini ve başarılı olduklarını, 0.50 emsal artışıyla şehirde 5 yıldızlı kalitede onlarca otelin yapılmasını sağladıklarını belirten Başkan Altepe, “Daha önce Bursa turizme kapanmış, kaplıca özelliği bile unutulmuştu. Şimdi bunların tekrar önünü açtık. Otellerimizde, turistik tesislerimizde 0.50 emsal artışı verdik. Artık şu anda onlarca otel yapılıyor” dedi. Turizm sektöründe başarılı olan bu sistemi konutlarda da uygulamayı düşündüklerini söyleyen Başkan Altepe, “Dedik ki bu yaptığımız çalışmayı sitelere de yapalım. Projelerinde yeşil alanı artıran, otopark sorununu parsel içerisinde çözen sitelere, mahallelere 0.50 emsal artışı verelim. Ben buradan sayın bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. 0.50 emsal artışında Bursa’yı tek yetkili kılarak, dönüşümde de örnek olmasının önünü açtı” diye konuştu.

Başkan Altepe, bakanlık tarafından Büyükşehir uhdesine bırakılan 0.50 emsal artışının ‘konutların dönüşerek yenilenmesi yönünde’ büyük fırsat olduğunu dile getirdi. Şu anda kentte binlerce binanın yıkıldığını, en son 20’ye yakın sitenin başvuruda bulunarak Büyükşehir’den onay aldığını ifade eden Başkan Altepe, “Mahalle ve site sakinleri bir araya gelip, yaptırdıkları projelerde yeşil alanı artırdıkları ve otopark sorunun çözdükleri takdirde 0.50 emsal artışını veriyoruz. Bu dönüşüm için büyük bir fırsat. Tek beklentimiz halkımızın bilinçli olmasıdır. Maalesef vatandaşta şöyle bir beklenti var: Devlet gelsin, evimizi yapsın. Böyle bir durum söz konusu değil! Bursa’da 1070 mahalle var ve bunların önemli bölümü dönüşmeyi istiyor. On binlerce binanın yıkılıp yenilenmesi lazım. Onun için herkesin harekete geçip, üzerine düşeni gerçekleştirmesi lazım. Depremin ne zaman geleceği belli değil. Hep birlikte tedbirimizi almalıyız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.