Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altepe’den demokrasi destanı yazan halka teşekkür

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 15 Temmuz’dan bu yana her akşam, Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geliyor. Türkiye’nin tarihi bir dönem yaşadığını belirten Başkan Altepe, halkın sokaklara çıkarak destan...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altepe’den demokrasi destanı yazan halka teşekkür
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 15 Temmuz’dan bu yana her akşam, Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geliyor. Türkiye’nin tarihi bir dönem yaşadığını belirten Başkan Altepe, halkın sokaklara çıkarak destan yazdığını, Cumhuriyet’e, devletine, milletine sahip çıktığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 15 Temmuz’dan bu yana her akşam, Şehreküstü’deki Demokrasi Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geliyor. Başkan Altepe, Türkiye’nin çok önemli bir süreç yaşadığını belirterek, “Tarihi bir dönem yaşıyoruz. Şehreküstü’de yeni adıyla Demokrasi Meydanı’ndayız. 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, halkımız Türk Bayrakları ile sokaklara çıktı, meydanları doldurdu. Sadece Türkiye değil, dünya tarihi açısından da bir dönüm noktasını yaşıyoruz. Destan yazıldı” dedi.

Başkan Altepe, 15 Temmuz’dan bu yana her gece meydanların sabahlara kadar dolu olduğunu dile getirerek, “15 Temmuz’un ardından bir destan yazıldı. Halk sokaklara çıkarak, darbe yapmak isteyenlere gerçek anlamda darbe vurdu. Tarih yazıldı. Artık bu, bizim şanlı tarihimiz” diyerek çocukların ileride bugünleri bu şekilde hatırlayacağını ifade etti.

Başkan Altepe, her gece aynı coşkunun yaşandığına dikkati çekerek, “Cumhurbaşkanı’mızın vereceği talimata kadar bu nöbeti devam ettiriyoruz. Bu gece 9. gecemiz ve saat 04.00… Vatandaşlarımız her gece, gün aydınlanana kadar buradan ayrılmıyor. Halkımız, Cumhuriyet’e, devletine, milletine sahip çıktı. Tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Bursa, güzel bir imtihan verdi” şeklinde konuştu.

Demokrasi nöbeti sırasında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, zaman zaman çarşı ziyaretleri de gerçekleştirdi. Öte yandan Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlar, Mehter Takımı’nın marşlarına coşkuyla eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.