Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altepe: Çok kötü kumar oynadılar ve kaybettiler

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Bu seçimin kazananı AK Parti, kaybedeni hepsidir. Çok büyük kumar oynadılar ve kumarda kaybettiler. Ben bütün Türkiye’yi, milletimi kutluyorum. Bu kadar zor şartlarda, AK Parti’ye duydukları güvenden bir santim bile geriye gitmemelerini fedakarlık olarak görüyorum. Asil milletimin her oyuna teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2014 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2014 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altepe: Çok kötü kumar oynadılar ve kaybettiler

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda kesin olmayan seçim sonuçlarını değerlendiren Arınç, “Türkiye geneline gelirsek çok büyük bir başarı. Orada da yüzde 40 sandıklar sayıldı. Bazı yerlerde sonuçlar belli oldu. 30 büyükşehrin 22'sini AK Parti kazanıyor. Bu sayı 3 kadar da artabilecek. 25'ini almak muhteşem bir başarıdır. Büyükşehirlerin yüzde 76 nüfusu barındırdığını biliyoruz. Diğer illerde başarılı sonuçlar aldık. Özellikle belirli yerler. Üzerinde hassasiyet gösterdiğimiz yerlerde doğu ve güneydoğu Anadolu, Akdeniz bölgesindeki bazı iller olabilir. Yıllardır siyasetin içindeyim. Sadece pencereden gözetlemiyorum. Köyüne, kasabasına gidiyorum. Halktan aldığım izlenimleri ölçüyorum” diye konuştu.

AK Parti adına çok zor bir seçim yaşadıklarını, bütün partiler ve yedi düvelin AK Parti’ye karşı birleştiğini belirten Arınç şunları söyledi:

“Bu kadar partilerin ve ona ilaveten henüz partileşmede olan adına cemaat denen örgütün de bu seçimlerde AK Parti karşısında ne kadar canhıraş çalıştığını gördüm. Düne kadar kendileriyle çok iyi ilişkiler içinde olduğumuz, her türlü hizmetlerine yardımcı olduğumuz bu insanlar, bu seçimlerde sandığa gidene kadar ev ev dolaştılar. Ellerine tutuşturulan birtakım evrakları millete verdiler. Yalvarıp yakardılar, insanları eşleriyle, çocuklarıyla imtihan etmeye kalktılar. Sandık başında ben 45 dakika bekledim. Siz buyurun dediler, ben sıramı bekleyeceğim dedim. Hepsi de tanıdık insanlardı. Yüreğim yandı. Düne kadar birbirimize gülerek selam verdiğimiz bazı hanımefendilerin o kadar sert bakışlarıyla karşılaştık ki içimin yandığını hissettim. Dostluğumuzu, sevgimizi Allah rızası için göstermiştik. Hizmetlere elimizden geleni verdik. biz kara gün dostuyuz. Bugün sandıklar CHP ve MHP’ye oy kullandılar. Biz hata yapmış olabiliriz. Bunun karşılığı en fazla AK Parti’ye oy vermemek suretiyle küskünlük göstermeleridir. Bir siyasi organizasyon gibi MHP, CHP’ye oy taşımak siyasi tavırdır. Bu siyasi tavırdan sonra geçmişte iyi ilişkiler içinde olan insanlar, onlara normal siyasi parti gözüyle bakacaklardır. Umarım seçimlerden sonra bu yaptıklarından mahcubiyet duyarlar. Pişmanlık duyarlar. Tekrar bu güzel insanlarla, bu güzel hükümetle barışmanın yollarını ararlar. Bu parti, elbette, inşallah her düştüğü yerden kalkar. Görülüyor ki yüzde 50'ye yaklaşan bu parti, daha önceki yerel seçimlerdeki 38'in üzerine 10’dan fazla puan eklemiş. İnanın bu şartlar altında başka bir parti olsaydı, 38'i bırakın, 25'lere düşerdi. Bu partiyi millet, halk seviyor. Sonuç itibariyle büyük bir zafer kazanacağını hepimiz göreceğiz”.

Milletin Başbakan Erdoğan’ı sevdiğini ifade eden Arınç, “Millet partimizi, hükümetimizi seviyor. Her şeyin ötesinde güzel, namuslu, dürüst, çalışkan insan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor. Bu sonuçlar bunu gösteriyor. Siz ne kadar yıkmaya kalksanız, hakaret, iftiralar, yalan söyleseniz, belden aşağı siyaset yapsanız, millet size değil, Tayyip Erdoğan’a güveniyor. Millet sizi değil, AK Parti’yi kucaklıyor. Muhalefet partileri, bu kadar ellerinde güçlü silah olduğunu zannettiler, rezil, perişan oldular. Ben, Bursa’da da, Türkiye’de de CHP’ye yüzde 30, MHP’ye yüzde 20 hedefi koymuştum. Bu kadar oy alamazsanız ayrılacak mısınız dedim. 5 aydır cevap gelmedi. İki parti de bu hedefleri aşamayacaklardır. Bu kadar büyük destekçilerine rağmen, CHP’nin aldığı bu oylar cemaatin oyu deseniz, CHP’nin oyları nerde? MHP’nin oylarının tamamı cemaatin oyu dense, bu MHP ne iş yapıyor diyeceklerdir” dedi.

Milletin her oyuna teşekkür ettiğini söyleyen Arınç, “Çok kötü kumar oynadılar ve kumarda kaybettiler. Bu seçimlerin kazananı AK Parti, kaybedeni hepsidir. Ben bütün Türkiye’yi, milletimi kutluyorum. Bu kadar zor şartlarda AK Parti’ye duydukları güvenden bir santim bile geriye gitmemelerini fedakarlık olarak görüyorum. Asil milletimin her oyuna teşekkür ediyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.