Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altepe: Bursa’nın değeri her geçen gün artıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘marka şehir’ hedefiyle yapılan yatırımları Fan Kulüp üyeleriyle paylaşarak, “Şehrimize sahip çıkıyoruz. Bursa’nın gerçek anlamda bir Avrupa şehri olması için hepimize büyük iş düşüyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altepe: Bursa’nın değeri her geçen gün artıyor
 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘marka şehir’ hedefiyle yapılan yatırımları Fan Kulüp üyeleriyle paylaşarak, “Şehrimize sahip çıkıyoruz. Bursa’nın gerçek anlamda bir Avrupa şehri olması için hepimize büyük iş düşüyor” dedi.

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek maksadıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Fan Kulüp üyeleriyle Almira Otel’de gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kente vizyon katan çalışmaları işadamlarına anlatan Başkan Altepe, Bursa’nın değerinin her geçen gün arttığına işaret etti.

‘Marka Şehir Bursa’ hedefiyle, ulaşımdan spora kadar her alanda yapılan yatırımları örnekleyen Başkan Altepe, “Hepimiz şanslıyız, Bursa gibi güzel bir şehirde yaşıyoruz. Hangi şehre gidersek gidelim Bursa’yı arıyoruz, Bursa’nın güzellikleri başka yerde yok. Değerlerimizin kıymetini dışarıya gittikçe anlıyoruz. Şehrimize sahip çıkıyoruz. Bursa’nın gerçek anlamda bir Avrupa kenti olması hedefinde bizlere büyük iş düşüyor” dedi.

Başkan Altepe, yerel yönetimlerin gücünün şehirlere güç kazandırdığını ifade ederek, “Artık yerel yönetimler var. Büyükşehir Belediyesi artık Bursa’da 17 ilçede 1100 mahallede öncü hizmetleri gerçekleştiriyor. Yerel yönetimlerin vizyonu, kentlere de yansımış oluyor. Türkiye’deki yerel reformlarla yerel yönetimlerin kalkınmasını artık Avrupa ülkeleri de izliyor. Türkiye doğru yolda... Güçlü yerel yönetimlerle güçlü bir dönem, güçlü kentlerle güçlü bir Türkiye hedefleniyor. Bursa olarak bu noktada dikkat çekiyoruz. Bursa, her alanda dünyanın gündeminde. Bu şehir için tüm inancımızla çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Stadyumdan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne, İznik’teki bazilikadan turizme kadar tüm faaliyetlerini anlatan Başkan Altepe, “Bursa çok sektörlü bir şehir. Bu yüzden sadece sanayi şehri olmamalı. İstihdamın yoğun olduğu turizm sektörünün de Bursa’da güçlü olması gerekiyor. Bunun için yönlendiriyoruz. Bursa’da bugün 5 yıldızlı otellerin sayısı arttı, 45 tesis marka oldu. Bunlar belediyenin öncülüğüyle, yol göstermesiyle oldu” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’nın artık teknolojiyi daha fazla kullanan bir kent olması gerektiğini ifade ederek, “Bursa yerli ürünleri daha çok üretmeli. Bu konuda Türkiye’nin de önünü açmalı. Raylı sistem araçları zaten Türkiye’nin önünü açtı. Türkiye’yi araç ihraç eder bir ülke haline getirdi. Şimdiye kadar bunu yapamadık. Türkiye’de 40 yıldır uçak fabrikası var ama uçak yapılmıyor. Uçağı da Bursa yapacak, onunla ilgili çalışmaları da başlattık. İnşallah hava taşıtlarını da biz yapacağız. Bu üretimler artık Bursa’ya kaymalı” ifadesini kullandı.

Bursa’daki güçlü potansiyele dikkati çeken Başkan Altepe, “Zaten bunları yapıyoruz, sadece organize ve birlik olmak, lobi oluşturmak gerekiyor. Bursa, Bursa’da güçlü ama diğer yerlerde güçlü değil, niye? Çünkü herkes kendi başına üretim yapıyor, herkes kendi işini yapıyor ve kimsenin bu organizasyonla işi yok. Ancak diğer şehirler böyle değil. Herkes potansiyelden kendi payını almak için saldırıyor. Biz kendi yağımızla kavruluyoruz ama gücümüz var. Bu ortak sinerjiyi oluşturmamız, aynı hedeflere vurmamız lazım” diye konuştu.

Başkan Altepe, atılan küçük adımlarla büyük mesafeler alınabileceğini belirterek, “Bursa çok kısa zamanda büyük mesafe kat edecek. Bu konuda bizler de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bursa’nın yıldızı parlıyor. Bursa, dünya kenti, dünya ticaret merkezi olacak” dedi.

Bursa’ya yakışan güzel bir Bursaspor Koleji’ni de şehre kazandırmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Başkan Altepe, “Bursaspor’un kamp yeri için de bir iki nokta var, düşünüyoruz. Mevcut projeler bitince, hazırlıkları süren projelere hızlıca başlayacağız. Durmak yok yola devam. Yapacak iş çok” şeklinde konuştu.

Bursa Fan Kulüp Başkanı Ali Ademoğlu da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa’ya çok değerli bir vizyon kazandırdığına işaret ederek, Bursaspor Koleji ve Bursaspor Meslek Lisesi gibi futbol okullarının yapılmasını istedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.