Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altepe: ‘Atatürk Stadı’nda yetki bakanlığa ait’

Bursa Haber Gündem Buluşmaları’nın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Atatürk Stadyumu alanının niteliğini değiştirmeden oraya 1 tribün, spor salonları ve meydan kazandırmak istiyoruz. 20 Şubat itibariyle stadyumu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrediyoruz. O alandaki tasarruf bakanlığa ait” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2015 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 01:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altepe: ‘Atatürk Stadı’nda yetki bakanlığa ait’



Bursa Haber Gündem Buluşmaları’nın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Atatürk Stadyumu alanının niteliğini değiştirmeden oraya 1 tribün, spor salonları ve meydan kazandırmak istiyoruz. 20 Şubat itibariyle stadyumu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrediyoruz. O alandaki tasarruf bakanlığa ait” dedi.

BURSA HABER TV'DE İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ


İbrahim ARSLAN
Bursa Haber Gazetesi’nin Gündem Buluşmaları’na konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, Yönetim Kurulu Üyesi Levent Dizdar, işadamı Mehmet Dizdar, Bursa Haber Gazetesi Yayın Yönetmeni Tayfun Çavuşoğlu ile Bursa Haber Gazetesi yönetici ve yazarlarıyla Kahve Beyaz Restoran’da bir araya geldi.

Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendiren Altepe, İstanbul Yolu’ndaki kentsel dönüşümü işaret ederek “Önümüzdeki hafta kamulaştırdığımız 20 bin metrekare alandaki 60 binanın yıkımına başlayacağız” dedi.

Bursa’nın hedefleri olduğunun altını çizen Başkan Altepe, “Stadyumu yapacağımız zaman; stadyumumuz farklı olsun, dünya gündeminde yerini alsın, aldığı ödüllerle Bursa’nın adı duyulsun istedik. Tamamlanan stadyumumuz çok konuşulmasının yanı sıra ekonomiye katkı sağlayacak ve Bursaspor’a motivasyon katacak. Avrupa kupalarında 4 yıl mücadele eden şampiyon bir takımımız var. Bursaspor’a Avrupa standartlarında bir stadyum yaraşır” ifadelerini kullandı.

‘AÇILIŞTAN HERKES MEMNUN’

Bursa’nın en büyük projesi olan 190 bin metrekare alana sahip Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun açılışından da bahseden Altepe, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere açılışa katılan herkes memnun kaldı. 45 bin kişi soğuk demeden saatlerce stadyumdaki açılışta bulundu. 45 bin kişinin orayı doldurması stadyumun doldurulabileceğini de bize gösterdi” açıklamalarını yaptı.  Atatürk Stadyumu’nun 10 Şubat’ta Gençlik ve Spor Bakanlığına devredileceğini söyleyen Başkan Altepe, “Mevcut stadyum 60 yıllık bir yapı. Depreme dayanıklı değil. Biz istiyoruz ki stadyumun 1 tribünü kalsın gerekirse yenileyelim. Spor yapılacak salonların olduğu bir alan yaratmak istiyoruz. Bunun yanında Bursa’mızın bir meydan eksiği var. Mitinglerde halen Gökdere Kavşağı kullanılıyor. Bu büyük bir eksiklik. Bu 2 projeyi aynı anda uygulamak mümkün ama buna Gençlik ve Spor Bakanlığı karar verecek” ifadeleriyle stadyumun niteliğinin değişmeyeceğinin altını çizdi.



 ‘6 ÜLKENİN HER KENTİNDEYİZ’

Balkanlara girip çıkamadıklarını söyleyen Altepe, “Balkanlarda 6 ülkenin her kentinde varız. Balkanlarla ilgili hükümetimizin ve kurumların sıkıntı yaşadığında ilk ulaştığı mercii biz olduk. Sadece yurtdışına yaptığımız yatırımlarla uluslararası gündemde değiliz. Mesela yurtdışından gelen heyetler, partner olarak Bursa’yı seçmek istiyor. Kentimiz Balkanlarda ve Kafkaslarda Türkiye’nin temsilcisi konumunda. Tüm adımlar bizle atılıyor. İstanbul’da kurulan Tarihi Çarşılar Birliği’ne başkan ararlarken, ‘Başkanlığı Bursa yapsın’ dediler. Bunun sebebi Bursa’da tarihi çarşı kültürünün oturması, Büyükşehir Belediyemizin de bu işi sahiplenmesidir” şeklinde konuştu

 ‘ULUDAĞ’IN EŞİ YOK’

Bursa’nın termal turizmini tekrar gündeme getirdiklerini kaydeden Altepe, “Artık 50 otel termal su kullanıyor. Termal turistler hem uzun süre kalıyor hem daha çok para bırakıyor. Tabakaneler bölgesiyle kamulaştırmalarımızı büyük ölçüde tamamladık çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Bursa’ya gelen turistlerin raylı sistemle kent merkezinin yanı sıra otellere de teleferikle ulaşımının kolaylaşacağını kaydeden Başkan Altepe, “Uludağ, dünyada eşi benzeri olmayan bir güzellik. Biz Uludağ’da yetki karmaşası olsun istemiyoruz. Çünkü Uludağ’da en büyük eksiklik yapı eksikliği değil düzen eksikliği” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

 ‘ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK’

Engelliler için yapılan hizmetlerden de bahseden Altepe, “Engellilere yapacağımız hizmetlerde pozitif ayrımcılık yaparak çalışmaları hızlandırıyoruz. Engelliler merkezini öne aldık. Burada önemli olan engelli biriminin varlığı değil, engellilere yapılan hizmetlerdir” dedi.

 ‘ŞEFTALİ BAHÇELERİ BETON OLMASIN’

Kentsel dönüşümün teoride kolay göründüğünü pratiğe döküldüğü zaman büyük zorluklar yaşandığını söyleyen Başkan Altepe, “Büyükşehir belediyesi olarak 5 bin kişiyle kamulaştırma için masaya oturduk. Teoride her şey güzel ve kolay. Ama işin içine insan girdiği zaman uzlaşmakta güçlük çekiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla deprem olmadan eski binaları yenilemek istiyoruz. Bu konuda kaynağı olmayan ev sahiplerinin ceplerinden para çıkmasın diye 0.50 emsal artışı uyguladık. Bu konuda çok eleştiri aldık. ‘Rant var’ dediler. Evet bu konuda Bursa halkının rantı var. ‘Şehrin yoğunluğunu artırıyorsunuz’ dediler. Bursa her geçen gün göç alan ama göç vermeyen bir şehir. Biz şeftali bahçeleri beton yapılar olmasın diye çalışıyoruz” dedi. İstanbul Yolu’ndaki kentsel dönüşümle ilgili de bilgi veren Başkan Altepe, “Önümüzdeki hafta kamulaştırdığımız 20 bin metrekare alandaki 60 binanın yıkımına başlayacağız. Bu bölgeye getirisi yüksek vizyon yapılar inşa edeceğiz. Buranın satışıyla oluşacak kaynağı yine kentsel dönüşüme ayıracağız” diyerek kentsel dönüşümdeki yol haritasını paylaştı.
 
BURSA HABER TV'DE İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
 

‘SANAYİ DE DÖNÜŞMELİ’

Kentsel dönüşümle birlikte sanayi tesislerinin de dönüşmesi gerektiğini kaydeden Başkan Altepe, “Eski fabrikaların tamamını kaldırmak lazım. Sadece şehir merkezinden kaldırmak yetmez. Çevreci üretim yapan teknolojiyi üst düzey kullanan, çevreyi kirletmeyen tesislere ihtiyacımız var. Batı OSB teknolojiyi üst düzey kullanarak çevreyi kirletmeyecek bir yer olacak. Şuan kent merkezindeki fabrikalar 15 yaş üstü. 15 yaş üstü fabrikaların hiçbiri çevreci değil. Batı OSB’deki çevreci üretimle katma değeri artan ürünler üretilecek” dedi. DOSAB Termik Santralinin endişe gerektirmediğini söyleyen Altepe, “Artık çevre için bilinç artıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak çevrenin temizliği için sadece bir yılda 400 milyonluk yatırım yaptık. Çevreyi kirletecek tesisleri asla görmezden gelecek değiliz. Hava ve denize çok önem veriyoruz. Kimse kuşku duymasın. O tesis çevreci olmazsa eğer kimse kapatmazsa Büyükşehir Belediyesi kapatır” dedi.

ALTEPE'NİN DUYGU DOLU ANLARI

Bursa Haber Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar ve Yönetim Kurulu Üyesi Levent Dizdar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye kente yaptığı katkılar ve Gündem Buluşmaları özel programına katılımından ötürü bir teşekkür plaketi armağan etti.İşadamı Mehmet Dizdar da Başkan Altepe’nin merhum babası Sırrı Altepe ile çok uzun yıllardır süre gelen aile dostluğuna vurgu yaptı. Dizdar’ın özel olarak çerçeveleterek hediye ettiği fotoğrafta babası ile kendini yan yana gören Başkan Altepe duygu dolu anlar yaşadı.
BURSA HABER TV'DE İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ






En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.