Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’dan Bursa’ya kültürel yolculuk

Almanya’da yaşayan Türklerin çocukları Bursa’yı gezdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’dan Bursa’ya kültürel yolculuk

Almanya’da yaşayan Türklerin çocukları Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Hayat Bildungsakademie Derneği tarafından organize edilen Türkiye turuna Almanya Darmstadt’dan gelen 41 öğrenci katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık’ın ağırladığı öğrenciler, Bursa’da gördükleri ilgi ve misafirperverlikten memnun kaldı. Karlık, “Tarih ve medeniyetin başkenti, UNESCO Kültür Mirası Bursa’ya geldiğiniz için çok mutluyuz. Ulu şehir Bursa, medeniyetin izlerini taşıyor. Bursa ile Darmstadt kardeş şehir. 45 yılı aşkın bir kardeşlik geçmişimiz var. Geleceğimizde de kardeşliğimizin bütün güzelliklerini yaşamak için birlik ve beraberliğimize önem veriyoruz” diye konuştu.

Başkanvekili Karlık, Bursa hakkında bilgiler verdiği ve öğrencilerin sorularını cevapladığı ziyarette, “Bursa için her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız hızla sürüyor. Bütün dünyada da barış ve huzur içinde yaşansın istiyoruz” dedi.

Başkanvekili Karlık, Bursa’ya mahsus hediyeler verdiği gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Gördükleri ilgi ve destekten dolayı mutluluk duyduklarını anlatan gençler, İstanbul ve Çanakkale’nin ardından geldikleri Bursa’da Türk olduklarını hissettiklerini dile getirdi. Gençler, Bursa’da tarihi ve turistik mekanların yanı sıra Uludağ’ı da gezecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.