Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alkolsüz ama ‘Vişneli Tayfır’lı…

TBMM yasama yılı açılışı nedeniyle Cumartesi yoğun mesai yaptı. Araya sınır ötesi tezkereyi uzatma işini halletmeyi de kattı. Akşam verilen resepsiyonla açılış töreni sona erdi. Resepsiyonu sizler için izledim.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alkolsüz ama ‘Vişneli Tayfır’lı…
ANKARA KULİSİ

Hakan ŞANLITÜRK Bursa Haber/Ankara TBMM yasama yılı açılışı nedeniyle Cumartesi yoğun mesai yaptı. Araya sınır ötesi tezkereyi uzatma işini halletmeyi de kattı. Akşam verilen resepsiyonla açılış töreni sona erdi.

Resepsiyonu sizler için izledim. Bu zahmete katlanırken, menüdeki güzel çeşitlerden  yararlandığımı  itiraf ediyorum. Obur biri olduğumu düşünmenizi istemem. İki tabak döner-pilav, iki köfte, iki meyve suyu, bir dilim şöbiyet, bir dilim kavunun ardından finali de tabiî ki ‘Vişneli Tayfır’la yaptım.

Resepsiyon menüsünde alkol ve müzik yoktu. Herhalde alkolsüz tercih ilk kez gerçekleşti. ‘Vişneli Tayfır’ı bilmeyenler için şu bilgileri verebilirim. TBMM’nin meşhur tatlısıdır.    Vişne, ananas, yumurta, un ve şekerden yapılıyormuş. Üzerinde bütün bir çikolata yer alıyor. Hatta bir ara tarifi çalınmış diye ortalık ayağa kalkmıştı. “Alkol yoksa ‘Vişneli Tayfır’ var!” diyerek işi kurtarabilirsiniz yani…



Erdoğan gelmedi

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yeni yasama yılının açılışı için verdiği resepsiyona  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP milletvekilleri katılmadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise kısa bir süre kalarak salondan ayrıldı. Gazetecilere açıklama yapmayacağını bildirdi. Başbakan Binali Yıldırım’da kısa sayılacak kadar salonda bulunmayı tercih etti. Yerli ve yabancı konuklar, üst düzey bürokratlar resepsiyona ilgi gösterenler arasındaydı.

Komutanlar ise tam kadro oradaydı. Genelkurmay başkanı Org. Hulusi Akar,  Genelkurmay 2. Başkanı Org. Ümit Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Org. Yaşar Güler uzun süre salonda bulundu. Bol bol sohbet etti. Komutanlar medyaya da cömert davranarak uzun sayılabilecek açıklamalar yaptı. Vaktinde geldikleri resepsiyonun sonuna kadar salonda kaldıklarını söyleyebilirim. Daha sonra hep birlikte salondan ayrıldılar.

İkincisi olmaz

Bayan Akar’da ilk kez 15 Temmuz gecesiyle ilgili kısa açıklama yaptı. Şule Akar, gazetecilerin ısrarı üzerine önce o geceyi unutmak istediğini belirterek konuşmak istemedi.  Daha sonra da, “Arkadaşlarımla bile bu olayı konuşmak istemiyorum. Önce terör saldırısı oluyor sandım, onu engellemeye çalıştıklarını düşündüm” dedi.

Bayburtlu hemşehrim Org. Yaşar Güler etrafındaki gazetecilere açıklamalarda bulunurken ekibe ben de katıldım. Bir süre sonra o ayrılırken Kara Kuvvetleri Komutanı, Trabzonlu hemşehrimiz Org. Salih Zeki Çolak yanımıza geldi ve 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını özel sohbet niteliğinde anlatmaya başladı. Birkaç kez de 15 Temmuz gecesi yanında olan ve bacağından vurulan korumasına yaşadıklarıyla ilgili sorular sordu. Genelkurmay Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı döneminde basın mensuplarıyla yaptıkları bir uçuş sırasında helikopterin türbülansa girmesi yüzünden şu anda Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü olan gazeteci Mehmet Akarca’nın kafasını kokpite çarptığını ve yumurta kadar şişlik oluştuğunu gülerek anlattı.

Org. Akar, bahsedilen Rakka operasyonunun terör uzantısı PYD-YPG ile olmayacağını, yeni bir darbe olasılığına ise “ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok” yorumuyla karşılık verdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın bu konudaki sözleri ise, “İkinci kalkışma iddiasına ilişkin “Böyle bir çılgınlık yapmaya kalktıklarında bu sefer 15 Temmuz'dan daha ağır fatura öderler” oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, “Aklından kalkışma geçirenlerin kafasına tokmak geçiririz” sert çıktı.

Milli  Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bireysel girişimler her zaman olabilir. Bir iki kişinin birkaç kişinin, her zaman ihtimal dahilindedir ama ikinci darbe teşebbüsü ihtimalini  görmüyorum” dedi.  Bakan Işık, Suriye’de daha fazla gecikmeden güvenli bölgenin oluşması ve insanların kendi toprakları içinde huzur içinde yaşamaları gerektiğini de kaydetti.


Bakanlığın hikayesi

Fikri Işık’la sohbetimiz sırasında Milli savunma Bakanlığına atanma hikayesini de öğrendik. Kabine oluşurken “Ankara’dan ayrılmayın. Görev değişikliği olabilir” haberini aldığını belirten Işık, “Acaba ne olabilir?” diye düşündüğünü söyledi. Özel Kalem görevlisinin “Milli savunma olabilir” diye mesaj attığını da anımsatan Işık, “Benim aklıma bu bakanlık hiç gelmedi. Çünkü benim alanım değil” sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi. Milli Savunma’ya atandığını  açıklanmadan otuz saniye önce öğrendiğini belirten Işık, “Allah Allah bu da nerden çıktı?” gibi bir tepki verdiğini vurgularken eşinin bu sözlerinden dolayı kendine sert bir bakış fırlattığını kaydetti.


Faruk Çelik ilgi odağı

Resepsiyonda eski Bursa yeni Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik enerjisi ve sohbetiyle formdaydı. Faruk Bey ile tanışma fırsatım oldu. ‘Bursa’ deyince yüzü güldü. “Görüşelim” diye ekledi. Büromuza ziyarette bulunamadığı için üzgün olduğunu hissettirdi. Çok sayıda davetli kendisiyle kısa sohbetler yaptı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken onlar arasındaydı. Faruk Bey bir ara Genelkurmay Başkanı Org. Akar’ın masasında sohbete katıldı. Askerlerle sıcak diyalogu dikkat çekti.

Gördüğünüz gibi bütün bu zahmetli çalışma aç karnına gerçekleştirilemezdi. Menüden faydalanmamın nedeni bu zor mesaiydi. Ve bir resepsiyonun hikayesi kısaca böyleydi…

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.