Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alevi Kültür’de seçim heyecanı

Alevi Kültür Derneği Bursa Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Alevi Kültür’de seçim heyecanı

Alevi Kültür Derneği Bursa Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. 

HABER: Tuğçe İçöz Bağçavan

Alevi Kültür Derneği Bursa Şubesi genel kurulunda Hüseyin Kalkan ve Makbule Önen öncülüğünde iki liste yarıştı. 279 üyenin oy kullandığı genel kurulda Makbule Önen’in listesi 69’da kalırken, Hüseyin Kalkan’ın listesi ise 213 oy ile seçini önde bitirdi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Hüseyin Kalkan  “Bundan sonra birlik, beraberlik zamanı. Kimseyi ötekileştirmeden, kırmadan hizmet edeceklerini ve derneği çekim merkezi haline getireceklerini belirterek “Bizler hoşgörüyle, sevgiyle tüm komisyonları etkinleştirerek Dedeler Kurulu ve Danışma meclisiyle birlikte projelerimizi hayata geçirmek için tüm gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın hakim güçlerin çatışma bölgesi haline geldiğini söyleyen Kalkan, buradaki çatışmaların tamamının inanç eksenli olduğunu belirtti. Kalkan  “Etrafımızdaki ülkelerde tam anlamıyla bir yangın devam etmekte. Bu dünyadaki birçok güç tarafından da bu yangına  su yerine benzin dökülmekte. Hemen güney sınırlarımızda birçok terör örgütü faaliyet gösteriyor.  Bunlardan en tehlikelisi de İŞİD. Bu terör örgütü mezhep temeline dayalı katliamlar yapıyor.  Ne yazık ki iktidar bu çetelere terör örgüt bile diyemiyor”  diye konuştu…

Eğitim sistemine de atıfta bulunan Hüseyin Kalkan,  tüm okulların İmam Hatip Okullarına dönüştürüldüğüne dikkat çekerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarını hatırlatarak zorunlu din dersinin devam etmesini kınarken Alevi açılımının göstermelik kaldığını ileri sürdü.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.